7 способів заохотити дитину щодня чистити зуби

7 способів заохотити дитину щодня чистити зуби

Загрузка...

Привчати малечу до гігієни варто поступово, бо вона просто не розуміє до кінця всієї важливості догляду за собою. Першим кроком подаруйте дитині її власну, особисту «дорослу» річ – зубну щітку. Рівняючись на вас, вона буде пишатися таким подарунком. А далі слідуйте наступним порадам, щоб малеча привчалась із задоволенням чистити зуби.

Заохочуємо дитину – 7 порад батькам

У ранньому віці можна зустріти протест та капризність, коли малеча стикається з необхідністю регулярно повторювати одні і ті ж процедури. Щоб уникнути такої реакції або пом’якшити її, використайте наступні хитрощі та поради:

Не тисніть. Проявляйте наполегливість, але не дозволяйте пропускати чищення зубів. Не квапте та не сваріть дитину, якщо в неї щось не виходить.

Чистіть разом. Особистий приклад ефективніший за будь-які пояснення. Беріть дитину зранку у ванну та грайте у повторення рухів із зубною щіткою.

Оберіть казкового персонажа. Купіть пасту із фруктовим смаком та яскраву зубну щітку – різноманітні стилізації під мультфільми та ігри приваблюють увагу дітей.

Відвідайте стоматолога. Лікар може допомогти привчити малечу. Мультики з правилами чищення, наочні демонстрації – сучасні стоматологічні клініки мають цілі дитячі кімнати для відпочинку та навчання гігієні. Такі є на Східному Масиві, Дружбі.

Мотивуйте на успіхи. Зробіть календарик, в якому щодня відмічайте зірочками, наклейками, коли дитина почистила зуби. Певна кількість наліпок має надихати малечу отримати ще більше.

Знайдіть мультфільми. Пошукайте у відкритому доступі матеріали про догляд для дітей. Обговоріть характери вередливих малих, які не хочуть чистити зуби. Асоціюватися з ними ваша дитина не захоче.

Доглядайте за іграшками. Пограйте з малечею у стоматолога з його улюбленими персонажами. Покажіть на них, як важливо доглядати за ротовою порожниною.

Створіть навколо процесу справжній антураж. Використайте пісочний годинник, щоб дитина слідкувала, як довго чистити зуби. А для асоціацій підбирайте дійсно смачні та ароматні пасти, цікаві зубні електрощітки у Тернополі – так дитина буде занурюватися у казку кожного разу разом із вами, і їй це буде подобатися. Зробіть процес незвичайним та уникайте тиску.

Зубна щітка для дитини – як не нашкодити

Обираючи предмети особистої гігієни для малечі, врахуйте, що важливий не тільки яскравий дизайн. Запитайте, який персонаж подобається найбільше – знайти з ним щітки не проблема. Обирайте синтетичні ворсинки – вони не такі привабливі для бактерій, як натуральні.

З приводу жорсткості порадьтеся із стоматологом. Чутливі ясна потребуватимуть дуже м’якого догляду. Знайти необхідну щітку для себе і малечі можна в асортименті сайту allo.ua – підберіть за порадою лікаря та вказаними параметрами. Нехай догляд перетвориться на захоплюючу казку, в якій дитина стане головним героєм!

Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO