Євросоюз у ОБСЄ закликав РФ звільнити 10 журналістів, затриманих в окупованому Криму

Євросоюз у ОБСЄ закликав РФ звільнити 10 журналістів, затриманих в окупованому Криму

Загрузка...

Про це йдеться у заяві Європейського Союзу, виголошеній під час онлайн-засідання Постійної ради ОБСЄ, передає Укрінформ.

«Ми закликаємо Росію негайно звільнити усіх незаконно затриманих журналістів, включаючи Владислава Єсипенка, а також Османа Аріфмеметова, Марлена Асанова, Ремзі Бекірова, Тимура Ібрагімова, Сервера Мустафаєва, Сейрана Салієва, Амета Сулейманова, Руслана Сулейманова та Рустема Шейхалієва», – йдеться у заяві.

У Євросоюзі також вказали на занепокоєння у зв’язку із постійно триваючими порушеннями прав людини у тимчасово окупованому Криму. «Відзначаючи Всесвітній день свободи преси, ми глибоко шкодуємо з приводу постійних нападів на свободу вираження поглядів та свободу засобів масової інформації на незаконно анексованому Кримському півострові, включаючи закриття мовників», – зазначається у заяві.

Починаючи з 2014 року російська окупаційна влада в Криму обмежила доступ незалежних журналістів на півострів. На тлі придушення професійної журналістики у тимчасово окупованій АРК активно почала розвиватися громадянська журналістика. Втім окупанти за надуманими приводами здійснюють кримінальне переслідування і цих представників незалежної журналістики в Криму.

https://korupciya.info/9396-evrosoyuz-u-obse-zaklikav-rf-zvil-niti-10-zhurnalistiv-zatrimanih-v-okupovanomu-krimu.html

Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO