Петро, 23 роки поранений біля Докучаєвська. Вкрай важке вибухове поранення правої стопи....

Петро, 23 роки поранений біля Докучаєвська. Вкрай важке вибухове поранення правої стопи. Вартість першого етапу лікування складає 561 721 гривень.

Загрузка...

Поранений біля Докучаєвська. Вкрай важке вибухове поранення правої стопи. Вартість першого етапу лікування складає 561 721 гривень.

Petro Ol-injury scheme

Поранений:

Петру 23 роки. Хлопець воював у складі 90 батальйону 81 ОАЕМБр. Поранений біля Докучаєвська.

Травма:

Права нога, наслідки мінно-вибухового поранення правої стопи:
– значний дефект м’яких тканин підошви правої стопи,
– значний дефект п’яткової кістки,
– перелом таранної кістки зі зміщенням;
– складний гвинтоподібний перелом правої великогомілкової кістки на межі середньої та нижньої третини та малогомілкової кістки в середній третині.

Petro O-X-ray
Для розуміння всієї важкості ситуації додаємо порівняльний рентген

Petro O-X-ray comperison

Скажемо як є, травма вкрай страшна, таких у проекті, певно, ще й не було. Стопу Петра фактично відірвало й покришило на шматки, ситуацію ускладнюють переломи гомілкових кісток та проблеми з кровопостачанням. Традиційна сучасна медицина України у подібному випадку безсила, лишається тільки одне – ампутація. Надію на збереження ноги дає лише складне багатоетапне реконструктивно-відновлювальне лікування із застосуванням складної пластики та клітинних технологій. Лікарі клініки ilaya, що вже не раз допомагали в подібних ситуаціях, зроблять все можливе щоб зберегти ногу та повернути їй максимум природних функцій. Скажемо чесно: у випадку успіху, танцювати сальсу цей усміхнений хлопчик навряд чи зможе – проте впевнено ходитиме на власних ногах, а не кульгатиме на протезі.

Petro Ol-in 1

Детальніше про пораненого:

Петро – десантник славнозвісного 90-го батальйону 81 бригади. Отримав важке вибухове поранення біля села Єленівка, що знаходиться на окупованій території між Докучаєвськом та Донецьком. 9 травня 2017 року він вирушив у розвідку і наступив на протипіхотну міну. Зазвичай ПМН-2 не лишає жодних шансів – бійцям відриває ноги, а крововтрати, травми та шок швидко довершують свою чорну справу. Петрові ж пощастило – лишився живий, хоч і отримав вкрай тяжку травму стопи. Перед тим, як потрапити до «Біотеху», Петро помордувався в шпиталях. Першу допомогу надали у Волновасі, потім переправили до Дніпра, згодом до Одеси, після чого перевели до Київського військового шпиталю. Петро вже переніс сім операцій, але все намарне – на превеликий жаль, така травма державним лікарям поки не під силу. Петрові вже призначили дату, коли скалічену ногу мали ампутувати, та волонтери Києва, що опікувалися долею хлопчини, вирішили скористатися останнім шансом і звернулися по допомогу до проекту “Біотех-реабілітація поранених”. На той момент Петро вже майже зневірився та був готовий до найгіршого – бідолашного хлопця знесилили численні операції та страшний постійний біль. На щастя, лікарі клініки ilaya дали Петрусеві останню надію і взялися за порятунок ноги.

Petro Ol-in 2 surgery graphic

Петро народився на Житомирщині, у Баранівському районі. До війни навчався у Київському національному університеті ім. Шевченка на факультеті радіофізики. Захоплювався спортом, ремонтом техніки та дизайном. У 2013 році брав участь у Революції Гідності. Восени 2014 року не міг залишатися осторонь, взяв «академку» та пішов на службу за контрактом. У червні 2015 року опинився в зоні АТО, де понад два роки захищав Україну у складі 90 батальйону 81 бригади. За цей час пройшов через Авдіївку, Донецький аеропорт, Зайцево, Новотроїцьк. Усі два роки в основному брав участь у небезпечних розвідувальних операціях на території, зайнятій терористами.

Petro Ol-in 3 war

Зараз Петрусь передусім мріє стати на власні ноги. Заради цього мужній хлопчина згоден терпіти навіть тривале та складне лікування. Поряд з ним завжди його дівчина Марина, з якою він зустрічається зі студентських часів. А ще – багато друзів серед бійців, волонтерів, журналістів та й просто небайдужих, які щиро підтримують героя та не полишають у його складні часи.

Petro Ol-in 4

З огляду на стан ноги та надзвичайно тяжке й обширне ураження, лікування буде вкрай тривалим, складним і провадитиметься у кілька етапів. Під час першого етапу лікарі проведуть кілька пластичних операцій, аби компенсувати дефект м’яких тканин та поновити кровопостачання у зоні поранення. Крім того, у ході першого етапу біотехнологи відберуть біоматеріали та забезпечать резерв клітинних матеріалів, що будуть застосовуватися у ході подальшого лікування. Завершимо перший етап – і будемо планувати далі, поки нічого обіцяти не можна.

Необхідне лікування:

реконструктивно-відновлювальне лікування травми стопи з застосуванням пластики та біотехнологій.

Деталізація витрат на діагностику та лікування (1 етап – пластичні операції та підготовка клітинно-тканинного матеріалу): 561 721 грн

1. Комплекс обстежень протягом лікування (терапія, ортопедія, біострахування) – 16 683 грн.
2. Забір фрагменту малогомілкової кістки та червоного кісткового мозку (зі знижкою 40%) – 15 802 грн.
3. Ендотеліальні клітини, 80 млн. клітин (зі знижкою 50%) – 63 525 грн.
4. Періостальні клітини, 80 млн (зі знижкою 50%) – 63 525 грн.
5. МСК з кісткового мозку, 200 млн (зі знижкою 50%) – 127 050 грн.
6. МСК алогенні, 100 млн (зі знижкою 50%) – 50 000 грн.
7. Кістковий блок, п’ятка, індивідуальне виготовлення (зі знижкою 40%) – 21 023 грн.
8. Кісткові чіпси (зі знижкою 40%) – 21 000 грн.
9. Анестезія (зі знижкою 15%) – 27 200 грн.
10. Медикаментозне та операційне забезпечення – 17 410 грн.
11.Реконструктивно-відновлювальне лікування в стаціонарі, до 10 комплексних операцій (зі знижкою 40%) – 138 502 грн.

Вартість першого етапу лікування зі знижкою медичного центру 44%: 561 721,25 грн.

ДЕТАЛЬНІШЕ НА САЙТІ-