Засуджений за хабарництво начальник ДМС Львівщини повернувся на посаду

Засуджений за хабарництво начальник ДМС Львівщини повернувся на посаду

Загрузка...

Підозрюваний у хабарництві та засуджений до п’яти років позбавлення волі начальник Головного управління Державної міграційної служби Львівської області Олександр Погорецький у понеділок, 22 травня, повернувся на посаду. Це вже друге повернення Погорецького на посаду після того, як він був затриманий на хабарі ще у вересні 2014 року.

Повідомляє портал АНТИКОР з посиланням на ЗМІ.

22 травня Олександр Погорецький повернувся до ГУ ДМС у Львівській області і приступив до виконання обов’язків начальника, при цьому не пояснивши підстав свого повернення працівникам управління.

Інформацію про повернення Погорецького  підтвердив речник ДМС України Сергій Гунько. «Діяла до сьогоднішнього дня ухвала суду про відсторонення від роботи. Термін відсторонення завершився, нових ухвал у нас немає. Тому юридичних підстав для відсторонення немає», – сказав він.

Нагадаємо, у вересні 2014 року начальника ГУ ДМС у Львівській області Олександра Погорецького затримали за підозрою у хабарництві. Як пізніше встановило слідство, до цього був причетний і його заступник Орест Баран. Чоловіків затримали при отриманні 2 тис. доларів США та 4 тис. грн від підлеглого, за що ті обіцяли не створювати йому перешкод у службовій діяльності.

Як йдеться у розслідуванні ZAXID.NET «Детективна історія з кількома невідомими», Олександр Погорецький звинуватив правоохоронців у спробі «підставити» його.

 

У березні 2015 року рішенням Галицького районного суду Погорецький та Баран були відсторонені від посади. Пізніше адвокат Погорецького звернувся до суду з позовом про поновлення на посаді і через рік суд задовольнив цей позов. Однак згодом його знову відсторонили і тимчасовим виконувачем обов’язків начальника ГУ ДМС у Львівській області став Ігор Дашавець.

У грудні 2016 року Галицький районний суд Львова визнав винними Олександра Погорецького та Ореста Барана та обрав їм покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі без права займати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій, впродовж трьох років та з конфіскацією майна. Однак цей вирок так і не набув законної сили через апеляційну скаргу.

22 березня 2017 року Апеляційний суд Львівської області скасував вирок Галицького райсуду та направив справу на повторний розгляд у цьому ж суді. Причиною скасування вказано те, що суддя Галицького райсуду Віталій Радченко не врахував клопотання захисника Погорецького про виклик свідків та витребування документів.

Того ж дня Апеляційний суд прийняв другу ухвалу, якою відсторонив Погорецького від посади на два місяці, до 21 травня включно, на час повторного розгляду справи в Галицькому райсуді.

Однак, 22 травня термін відсторонення сплинув, а жодних відомостей про повторний розгляд справи Галицьким райсудом у Держреєстрі судових рішень немає.

Додамо, що за інформацією ZAXID.NET, з посади заступника начальника ДМС Львівщини звільнили Володимира Бабунича, який довгий час не виконував своїх обов’язків, перебуваючи то у відпустці, то на лікарняному. Фотограф Володимир Бабунич з червня 2015 обіймав посаду в.о. начальника ГУ ДМС Львівщини, а пізніше став заступником начальника.


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO