В силах спецоперацій ЗСУ підтвердили, що два розвідника потрапили в полон бойовиків

В силах спецоперацій ЗСУ підтвердили, що два розвідника потрапили в полон бойовиків

Загрузка...

У командуванні Сил спеціальних операцій ЗСУ підтвердили, що на відео з допитом “обвинувачених” у вбивстві одного з ватажків “ЛНР” Олега Анащенка, дійсно показані українські розвідники, які потрапили в полон бойовиків.

Про це йдеться в повідомленні командування, яке розміщено в Facebook.

У записі йдеться, що це ті самі розвідники, про зникнення яких в прес-центрі штабу АТО повідомили 11 лютого. Операція з пошуку військових не дала результатів. Однак опубліковане так званим “МГБ ЛНР” відео дало можливість переконатися в тому, що розвідники живі і знаходяться в полоні у бойовиків.

“Дані воїни Збройних Сил України виконували штатні завдання з ведення спеціальної розвідки у визначених районах. Ці завдання не пов’язані із підривною діяльністю та не несуть загрози мирному населенню, але виконуються в край напруженій обстановці, в умовах збройного протистояння між терористичними групами всередині самопроголошеної псевдореспубліки”, – наголошується в повідомленні

 

До уваги представників засобів масової інформації!

10 березня 2017 року, представники так званого МГБ самопроголошеної псевдореспубліки, під контролем якої знаходиться частина Луганської області нашої держави, виклали відео з допиту військовослужбовців–розвідників Збройних Сил України.
На відміну від представників РФ, ми не відмовляємось від своїх хлопців. Як повідомлялось раніше прес-центром штабу АТО, 11 лютого 2017 року був втрачений зв’язок з розвідниками, що виконували завдання в зоні проведення антитерористичній операції на території Луганської області.
Після встановлення факту відсутності зв’язку, представниками Збройних Сил України було проведено ряд заходів щодо встановлення місцезнаходження своїх військовослужбовців, в тому числі і через можливості російської сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін. Проведені заходи результатів не дали.
Викладене 10 березня відео дало змогу переконатися, що наші військовослужбовці живі та перебувають в полоні російсько-терористичних військ.
Представники спецслужб іншої країни та підконтрольних їй терористичних груп, працюють зі своїми бранцями за звичною схемою. Фізичні тортури та психологічний тиск, психотропні речовини, зневага до особистості є звичними елементами їх діяльності, за допомогою яких бойовики змушують зізнаватись заручників в тих вчинках, до яких вони не мають жодного відношення.
Дані воїни Збройних Сил України виконували штатні завдання з ведення спеціальної розвідки у визначених районах. Ці завдання не пов’язані із підривною діяльністю та не несуть загрози мирному населенню, але виконуються в край напруженій обстановці, в умовах збройного протистояння між терористичними групами всередині самопроголошеної псевдореспубліки.
Командування Сил спеціальних операцій Збройних Сил України ще раз наголошує, що на відміну від воєнно-політичного керівництва Російської Федерації, Україна не відмовляється від своїх воїнів-розвідників, які в ході виконання завдань зі спеціальної розвідки, були схоплені представниками терористичних організацій.
Тому ми ініціюємо звернення до міжнародних правозахисних організацій, Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін, Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, інших організацій, громадських та державних діячів з проханням забезпечити дотримання людського поводження та скоріше повернення додому військовослужбовців ЗС України, які потрапили до рук терористів на підконтрольній ним території Луганської області.
Наполягаємо на проведені незалежної медичної експертизи із залученням міжнародних експертів щодо оцінки та контролю за фізичним та психічним станом воїнів-розвідників ЗС України, які перебувають в заручниках. Окрему діагностику просимо проводити щодо виявлення результатів застосування психотропних речовин на організми воїнів-заручників.

Прес-служба Командування Сил спеціальних операцій ЗС України

Як повідомляв “Апостроф”, в самопроголошеній “ЛНР” опублікували відео з двома затриманими. Зазначалося, що обидва з них – діючі військовослужбовці Сил спеціальних операцій ЗСУ.

 

Підписуйтесь на нашу сторінку, POLITINFO, у Фейсбуці. Тисни кнопку “ПОДОБАЄТЬСЯ” Ризикуй знати набагато більше.

Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO