Українець та оперний співак із світовим ім’ям Василь Сліпак, загинув сьогодні...

Українець та оперний співак із світовим ім’ям Василь Сліпак, загинув сьогодні на Донбасі від кулі снайпера.

Загрузка...

Валентина Емінова

Як загинув в АТО оперний співак Василь Сліпак із позивним “Міф”

Оперний співак із світовим ім’ям Василь Сліпак, який 19 років прожив у Франції, загинув сьогодні на Донбасі від кулі снайпера

 

Як загинув в АТО оперний співак Василь Сліпак із позивним "Міф"

Вранці 29 червня Україна втратила свого славетного сина, оперного співака Василя Сліпака. Бійця АТО “Міфа”. Тобто “Мефістофеля”. Українця, львів’янина і парижанина.

Він загинув у районі Дебальцевого, в бою.

“Відбивали атаку сепарів, за участю арти, військової техніки. Василь загинув від кулі снайпера, із автоматом в руках”, – розповів журналісту depo.ua командир Василя Олександр із позивним “Друг Подолянин”.

Василь був кулеметником. В нього залишилися батьки і старший брат. Чи були діти, дружина чи кохана дівчина, Олександр не знає. Каже, що “Міф” воював із ними всього півтора тижні, не встигли толком познайомитися.

Військовий медик Яна Зінкевич повідомляє, що він отримав смертельне поранення у нижню частину тулубу. Тіло знаходиться в прифронтовому морзі. Забирати Василя, можливо, приїде старший брат Орест (батьки мешкають в Італії).

Саме Орест колись відвів малого Василька “на музику” – дитина почала співати майже тоді, коли і говорити. В шість років Василь удерся на стіл на сільському весіллі і заспівав “Розкажи мені, любишь ти чи ні? І в очах сія: “Я – навік твоя”.

Пройшло чотири роки і старший брат відвів Василя до хорової капели “Дударики”.

В 1994 році на міжнародному конкурсі у Франції 20-річний студент Львівської консерваторії отримав гран-прі, а в 96-му підписав контракт з “Опера Бастилія”. Партію чотирьох дияволів з опери Оффенбаха “Казки Гофмана” він співав так, що глядачі прозвали його Мефістофелем.

Читайте також : “Почему теперь мы ненавидим русских”, – пост украинки во всех соцсетях бьет рейтинги.

 

А ось арія “Тореадор” за виконання якої Василь отримав приз “Найкращій чоловічий виступ” на міжнародному фестивалі оперних співаків в Армеле.

Василь жив у Франції, зробив чудову карьєру, але від Батьківщини це його не віддалило. Коли почався Майдан, він, не маючи можливості поїхати в Україну (в нього був підписаний контракт із оперою), влаштовував акції на підтримку України у Франції.

Паризькі українці збиралися, у фонтана Сан-Мішель. Це там, де колись було вбито Симона Петлюру.

Як загинув в АТО оперний співак Василь Сліпак із позивним "Міф" - фото 1

Василь пишався першим волонтерським успіхом – “Фордом”, купленим для “Правого сектору” на кошти від однієї паризької маніфестації.

Пишався, але вважав, що цього замало. Проживши 19 років у Франції, він полишив зіркове європейське життя и приїхав захищати свою Батьківщину.

Як загинув в АТО оперний співак Василь Сліпак із позивним "Міф" - фото 2

Так Василь виглядав під час роботи в опері, у Парижі. Доглянутий чоловік із аристократичною блідістю та доглянутим волоссям.

Як загинув в АТО оперний співак Василь Сліпак із позивним "Міф" - фото 3

А таким він став на Донбасі і тільки на згадку про сцену обрав собі позивний “Мефістофель”. Хоча і його для зручності скоротили до “Міфа”… Бо “Мефістофель” дуже довго кричати у рацію

Воював у складі ДУК “Правий сектор”.

“Все почалося з волонтерства, “ДУК ПС” були перші наші хрещеники, ми їх так називаємо. Ми їм допомагали всією нашою волонтерською організацією “Fraternité Ukrainienne/Українське братство”. Перші, кому ми допомогли був 7-й батальйон “ДУК ПС”, я знав цих людей і так сталося, що я тут, але це міг бути й інший якийсь батальйон. Ось так волонтерство природно переросло в активну участь”, – розповідав “Міф” журналістам.

З минулого літа Василь змінив кілька підрозділів, розповіли depo.ua в головному штабі ДУК ПС. Останнім його підрозділом стала штурмова рота ДУК.

Останні дописи на сторінці Василя Сліпака у “Фейсбуці” – про справи. Збирав гроші для побратимів, бо був не тільки бійцем, а й волонтером.  Шукав 50 чорних беретів. Хто зна для чого. Френди жартували, мовляв, є хутрові. Чи рожеві.

Сьогодні вранці жарти змінилися десятками питань. “Живий?”, “Василю, ти живий?”, “Що ж ти, братику, накоїв…”

Як загинув в АТО оперний співак Василь Сліпак із позивним "Міф" - фото 4

Поховають Василя, за словами його брата Ореста, на його Батьківщині, у Львові.

Як загинув в АТО оперний співак Василь Сліпак із позивним "Міф" - фото 5
Джерело : http://www.depo.ua/ukr/war/kim-buv-ta-yak-zaginuv-v-ato-operniy-spivak-vasil-slipak-29062016121300

Читайте также : Открытое обращение чеченцев к побратимам из Украины!

Читайте также : России больше нет. Ее убила аннексия Крыма и похоронила война на Донбассе

Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Украіну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO  https://www.facebook.com/politinfo.com.ua Підтримай Украіну! Тисни лайк та поширюй!