Йому подобалося, як я малюю, – 15-річна черкащанка присвятила виставку загиблому на...

Йому подобалося, як я малюю, – 15-річна черкащанка присвятила виставку загиблому на війні батькові

Загрузка...

У Черкаському художньому музеї відкрилася виставка юної художниці Дар’ї Ложешнікової. Всі роботи дівчинка присвятила своєму батькові, який загинув в боях під Іловайськом. Батька дівчинки – Володимира Ложешнікова – немає серед живих вже майже два роки.

За цей час Даша намалювала понад два десятки картин. Саме пензель рятував дівчинку від відчаю втрати, болю та сліз.

– На своїх роботах я зображувала те, що бачила та відчувала. Малювання – це моє життя, – розповідає Даша Ложешкінова.

– Батькові дуже подобалося, як я малюю. І він завжди хотів, щоб у мене була власна виставка. Мріяв її побачити. Та подивитися на першу персональну виставку донечки Володимир не встиг – 2014 року він загинув в боях під Іловайськом.

На передову капітан міліції у відставці пішов бійцем батальйону Національної Гвардії «Донбас». З усіх робіт, які представлені на виставці Даші, він бачив лише дві картини, на яких зображені українські хати. – Якось, коли він був в АТО, під час розмови по телефону запитав у мене, чи замовила я для цих картин рамки. А мені все було якось ніколи це зробити. Замовила їх аж у серпні 2014 року, але побачити картини в рамках він вже не зміг, – зі сльозами на очах пригадує мати дівчинки Олена Ложешнікова.

Творчість доньки стала порятунком і для самої пані Олени, адже Дарина змушувала і маму братися за малювання, бо ж добре бачила, як важко їй без чоловіка. Тож на виставці є й картина створена мамою дівчинки.

– Це червоні маки. Це те, що мені вдалося, – зазначає жінка. Попри сумний привід для малювання, у роботах Даші переважають яскраві барви – багато зелених, жовтих та червоних кольорів. Створені роботи у техніці гуаш та пастель. Сама ж виставка стала можливою, каже директор музею Ольга Гладун, завдяки мамі Даші.

– Ми ніколи не виставляли роботи учнів художної школи, а саме там навчається Даша. Але нещодавно під час презентації реабілітаційних картин, зображених воїнами-героями, до нас прийшла мама Даші й сказала, що така художня реабілітація потрібна не лише бійцям, а й родинам загиблих героїв, – розповідає директор музею.

– Й тепер ми попросили Дашу показати свої роботи. У день відкриття виставки підтримати родину загиблого героя та подивитися на неймовірні роботи маленької художниці прийшли бійці Нацгаврдії та рідні інших черкащан, які поклали життя, боронячи країну на передовій.

Побачити роботи юної художниці може будь-хто з черкащан – виставка діятиме упродовж місяця на другому поверсі художнього музею. До речі, у суботу, 4 червня на будівлі залізно-дорожнього вокзалу Черкас відкриють меморіальну дошку в честь Володимира Ложешнікова.

Джерело: http://provce.ck.ua/jomu-podobalosya-yak-ya-malyuyu-15-richna-cherkaschanka-prysvyatyla-vystavku-zahyblomu-na-vijni-batkovi-foto/

Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Украіну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO  https://www.facebook.com/politinfo.com.ua Підтримай Украіну! Тисни лайк та поширюй!

image (2) image (3) image (4) image (5) image (8) image (10) image (11) image (12) image (13)