НАШІ ГЕРОЇ

НАШІ ГЕРОЇ

Загрузка...

Він – не просто солдат, а полковник, начальник бронетанкового озброєння оперативного командування “Південь”. Воюючи на трофейному танку Т-72 Б3 під час прориву українських військ з Іловайська він здійснив неймовірне – знищив сім(!) одиниць бронетехніки суперника!
Євгенію Сидоренку ледь за сорок. 24 серпня під час бою поблизу Іловайська українські військовики підбили російський танк. Бойова техніка була для українців на вагу золота, тому під керівництвом полковника танк евакуювали навіть під вогнем противника, а пізніше і відремонтували.
Наступного дня Сидоренко на трофейному Т-72БЗ забезпечив прикриття вогнем протитанкової батареї 51 окремої механізованої бригади, що надало змогу не лише зупинити противника, а й змусити його відступити.
Під час виходу з Іловайського котла цей мужній українець особисто очолив екіпаж. Колону українських бійців обстрілювали. У цей час бойова машина вийшла наперед і прийняла вогонь на себе. Постійно маневруючи, вміло використовуючи рельєф місцевості, офіцер прицільним вогнем знищував одну за одною бронемашини противника, чим забезпечив прорив колони та зберіг багато життів захисників України.
Після цього танку вдалося пройти ще 20 кілометрів після чого він був підбитий. У результаті прямого влучання механік-водій отримав тяжке поранення. Під прикриттям вогню з кулемета, пораненому бійцю було надано першу медичну допомогу. В подальшому екіпаж під керівництвом полковника з пораненим механіком-водієм на руках, здолавши більше 30 кілометрів, оминаючи блокпости та засідки противника, вийшов з оточення.
Сьогодні полковник Сидоренко продовжує службу. Історія його подвигу сколихнула громадськість настільки, що було навіть зареєстровано електронну петицію Президентові про присвоєння полковнику високого звання. Однак у встановлений строк петиція не набрала достатньої кількості голосів. Хоча під нею і підписалося майже 8 тисяч українців.

#‎наші_герої

Увага патріотам и тим, хто хоче підтримати Украіну! Підтримай українский проект –лайк на сторінку

 

POLITINFO https://www.facebook.com/politinfo.com.ua

UKRPOSHTA https://www.facebook.com/ukrposhta/

WEBCALL https://www.facebook.com/webcalltoday

 

 

Проект Money Center  современная система денежных переводов.

https://money-center.cc
‪‬