Українці! Дружина комбата “Слобожанщини” залишається у важкому стані та потребує допомоги. Прохання...

Українці! Дружина комбата “Слобожанщини” залишається у важкому стані та потребує допомоги. Прохання поширити!

Загрузка...

Командир батальйону “Слобожанщина” Андрій Янголенко та його дружина Інна, які мало не загинули внаслідок теракту в Харкові, досі залишаються в лікарні

“Заїхав до лікарні провідати командира батальйону “Слобожанщина” Андрія Янголенка і його дружину Інну, які ледь не загинули під час вибуху їхнього мікроавтобуса. Андрій йде на поправку. Він, як завжди, невиправний оптиміст.

У нього осколковий перелом правої руки. Осколок засів глибоко і його відразу не витягли, щоб не пошкодити нерви.

А ось у Інни Янголенко, не дивлячись хороші прогнози, які раніше давали лікарі, стан залишається важким.

Мужня жінка, записався добровольцем в батальйон міліції “Слобожанщина”, щоб захищати Україну разом з чоловіком, вже 10 день лежить у реанімації на апараті штучної вентиляції легень, оскільки самостійно дихати вона поки не може.

Глибоко в легенях засіли кілька осколків від вибуху міни з 1 кілограмом тротилу, якою зазвичай достатньо, щоб підірвати БМП або БТР”, – розповів Геращенко.

Фахівці відзначають, що обом травмованим вдалося вижити тільки завдяки тому, що ударна хвиля від вибуху вирвала дах автівки.

“Коли Андрій та Інна сіли у свій мікроавтобус і почали рух, терористи натиснули на кнопку дистанційного підривника. За спиною у Інни та Андрія під підлогою стався вибух. Фахівці говорять, що їх врятувало те, що вибухова хвиля вирвала дах і вибила всі вікна, і тому пасажири не загинули миттєво від ударної хвилі.

У міцному корпусі БТР або БМП, екіпаж і десант зазвичай гине від ударної хвилі вибуху міни, яка пробиває, судячи з технічних характеристик її типу, 30 міліметровий сталевий лист”, – наголосив Геращенко.

“На сьогодні Інні Янголенко проводиться терапія дорогими антибіотиками для того, щоб припинити запальний процес в розчавлених та розірваних легенях, щоб стабілізувати її стан.

Щодня на ліки йде в середньому 3-4 тисячі гривень. За 10 днів на ліки для Інни, Харківські волонтери зібрали вже близько 40 тисяч гривень. Але їхні можливості не безмежні”, – відзначив радник глави МВС, наголосивши, що відомство також не має особливого бюджету на закупівлю настільки дорогих ліків.

“На забезпечення медикаментами всіх медичних установ МВС на 2015 рік виділено лише 25 мільйонів гривень. У тому числі на Харківську область – 286 тисяч гривень. І це при тому, що тільки медикаменти для одного тяжко пораненого бійця потягнули за останні 10 днів на 40 тисяч або на 1/7 всіх медикаментів бюджету харківської міліції на рік.

За чинним на сьогодні законодавством, тільки після отримання статусу інваліда АТО, поранений боєць отримує право на отримання одноразової виплати за пораненням у розмірі до 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, залежно від ступеня тяжкості поранення.

Однак ці гроші поранений боєць може отримати тільки після одужання. А кошти на лікування потрібні негайно.

На лікування тяжко пораненого міліціонера Інни Янголенко буде виділена значна сума коштів з бюджету МВС на медикаменти”, – повідомив Геращенко.

Він також передав прохання Андрія Янголенка до всіх небайдужих допомогти зібрати кошти на лікування Інни Янголенко.

Дані карти Приватбанку. Яку можна перераховувати кошти:

5168 7420 6422 7014

власник карти – Рогожина Тамара Михайлівна.

В платіж вказувати – на ліки для Інни Янголенко.

“Фото Інни Янголенко, що лежить під апаратом штучної вентиляції легенів, без можливості сказати і слово і лише очима показують як їй боляче, публікую з дозволу її чоловіка Андрія Янголенко. Фото підірваного мікроавтобуса сім’ї Янголенко. Часто на задніх сидіннях, через які пройшла основна сила ударної хвилі, сиділи їх двоє синів. Якби діти були там, то шансів залишитися в живих не було б”, – йдеться у повідомленні Геращенка.

Нагадаємо, 6 березня близько 12:00 в Харкові стався вибух – вибухнула міна, підкладена під мікроавтобус. В результаті вибуху постраждало двоє осіб – командир батальйону “Слобожанщина” Андрій Янголенко та його дружина Інна. Обоє наразі знаходяться у 4й міській лікарні невідкладної допомоги.

Джерело: http://newsonline24.com.ua/news/show/18248