Сім’я розстріляного в Криму українського офіцера просить допомоги! Поширюйте Друзі!

Сім’я розстріляного в Криму українського офіцера просить допомоги! Поширюйте Друзі!

Загрузка...

У Міноборони України обіцяли  житло, але   так і не  надали  його,  від російської  квартири   – родина відмовилась.

Станіслав  Карачевський. Фото:  Обозреватель

Вдова і діти розстріляного 6 квітня 2014 в Криму солдатами РФ українського офіцера Станіслава Карачевського досі живуть на зйомній квартирі. Незважаючи на обіцянки допомогти від Міноборони. Про те, що змінилося в її житті за цей рік, Ольга розповіла  «Обозевателю», повідомляють Патріоти України.

“Ми були змушені переїхати з попередньої квартири, яку господар вирішив продати, з трикімнатної – в “двушку”. Поки нам її оплачують волонтери”, – сказала Карачевська.

Якби не волонтерська допомога, то, як каже Ольга, вона б і не знала, на що жити. Зарплата у неї в частині (влаштувалася туди ж, де служив чоловік) в Миколаєві, близько 3 тис. гривень. Оля – матрос, займається матеріальним забезпеченням. Крім того, кілька місяців тому дітям – Вадику і Соні  – почали виплачувати допомогу по втраті годувальника: близько 60% від зарплати Станіслава. Але навіть цих грошей не вистачило б на оренду двокімнатної квартири, довелося в кращому випадку тулитися в “однушці” або в комуналці. Разом з ними живе і Олина свекруха, яка допомагає родині свого сина, чим тільки може.

“Ми дивимося фотографії і згадуємо різні історії, які пов’язані з татом. Вадику приємно чути, коли йому кажуть, що він схожий на батька, що робить усе, як він”, – каже Оля. Якось почав протікати кран. Вадик, згадавши, як вони з татом міняли прокладку, спробував і сам зробити так само. Поки не вийшло, але початок було покладено. А молодша – Сонечка – коли говорять про тата, намагається не плакати. От тільки, коли в садку робили подарунки для тат, дуже засмутилася.

“Вони робили листівки та Соня вийшла дуже засмучена. Мовляв, нікому подарувати. Але бабуся швидко відреагувала, сказала: “У нас же ще Вадик є. Ось йому і подаруєш». Дочка відразу повеселішала” – посміхаючись, розповідає Ольга.

Про те, що відмовилася від квартири, запропонованої Росією, вона не шкодує. Головне для неї – пам’ять чоловіка. У той же час питання про надання родині розстріляного в Криму офіцера квартири, про яку свого часу неодноразово говорили в Міністерстві оборони, залишається відкритим. Поки звідти лунають лише обіцянки.

Нагадаємо, український військовослужбовець, майор Станіслав Карачевський був розстріляний російськими окупантами з автомата Калашникова в гуртожитку Сакської авіабази 6 квітня 2014. Разом з ним був жорстоко побитий його товариш по службі Артем Ярмоленко. За фактом вбивства було відкрито кримінальну справу і затримано того, хто стріляв. Але закрита вона чи ні, Ольга поки не знає.

До свого 33-річчя Станіслав Карачевський не дожив всього два тижні. Його поховали на батьківщині, в Бердянську Запорізької області. Для тих, хто хотів би надати допомогу родині загиблого українського офіцера, “Обозреватель” публікує номер рахунку:

ПриватБанк

Карта 5168 7420 1538 2199

Карачевська Ольга Юріївна