“Іноді краще мовчати”: Тука розповів, як Путін зганьбився з заявою про Донбас

“Іноді краще мовчати”: Тука розповів, як Путін зганьбився з заявою про Донбас

Загрузка...

Президент Росії Володимир Путін регулярно заявляє, що на Донбасі може повторитися “різанина у Сребрениці”. Однак він забув, що РФ активно підтримувала ініціаторів цієї різанини.

Про це заявив в ефірі ObozTV колишній заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука, коментуючи підсумки переговорів “нормандської четвірки”.

“Дуже показово – Путін за останній час тричі застосовував це порівняння. Але з моєї точки зору, російські пропагандисти йому підкинули цю тезу досить невдало”, – заявив Тука.

Він нагадав, що Сребрениця – це невелике містечко в Боснії, куди під час війни на Балканах зайшли серби і знищили понад 8 тисяч цивільного населення, переважно боснійців-мусульман.

“Коли відбувся міжнародний трибунал у Гаазі з цього приводу, який засудив генерала Младича до довічного ув’язнення, Росія була єдиною країною в Радбезі ООН, яка наклала вето на резолюцію щодо визнання геноцидом цих дій. Крім того, на сьогодні на території РФ діють”товариства друзів Слободана Мілошевича”, “товариства підтримки сербського братства” та інші квазігромадські об’єднання, дії яких спрямовані саме на підтримку та реабілітацію дій сербів у Сребрениці”, – сказав колишній заступник міністра.

“Зараз, коли Путін починає заявляти, що українці зроблять те саме, що зробили “братушки-серби” в Боснії, це виглядає досить дивно. Іноді краще мовчати, ніж щось говорити”, – додав він.

obozrevatel.com


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO