Житомирськи депутати дали задню і падтримали формулу Штанмаєра

Житомирськи депутати дали задню і падтримали формулу Штанмаєра

Загрузка...

СУХОМЛИН РОЗВІВ ДЕПУТАТІВ

Намір імплементувати формулу Штайнмаєра викликала резонанс в українському суспільстві. В Житомирі напередодні форуму регіонів також проходили акції протесту, але найбільше виділився в цьому питанні мер міста Сергій Сухомлин, який не лише примудрився розвести депутатів, але й піти в розріз партії від якої він став мером.Свободівець Олег Черняхович запропонував провести сесію міської ради, на якій проголосувати проти імплементації формули Штайнмаєра. Зазвичай, коли йдеться про ухвалення на сесії таких політичних питань, все проходить по звичному сценарію: зібрали депутатів, розглянули питання, проголосували чи ні. І, насправді, хоча питання і політичне та ухвалення рішення не має жодних юридичних наслідків, було б не погано житомирянам подивитись, хоча б в новинах на те, яку позицію займають їхні обранці.

В цьому ж випадку замість звичайного сценарію, міський голова вирішив діяти інакше. Він, як то кажуть, взяв депутата ініціатора розгляду питання «на понт» та запропонував всім, хто голосуватиме проти введення формули Штайнмаєра скласти мандати та піти воювати в зону АТО. Олег Черняхович відізвав проект рішення, заявивши, що в депутатському корпусі патріотів немає, тож сенсу розглядати питання також ніякого немає. З боку націоналіста далі за вигуки діло не пішло.

Цього разі мер, який заявив про те, що питання політичне та немає сенсу в нього втручатись, фактично сам і втрутився у його вирішення. При чому на боці нинішньої влади, а не тої, яка допомогла Сухомлину посісти крісло мера та прокачала через місто мільйони гривень. Сухомлин, як БППшник по крові мав би сам підняти це питання та закликати депутатів проголосувати проти імплементації формули Штайнмаєра. Але тренди наразі інші і мер обраний від БПП вирішив підіграти команді нинішнього Президента.

Цікавий і сам формат «розводняка». Якщо дослівно, то мер сказав: «Якщо ми розуміємо, що ми не хочемо імплементації Мінських угод, тоді ми заявляємо про те що війна буде продовжуватися. Сьогодні під час зустрічі з головами фракцій я чітко сказав: якщо депутати готові і таке рішення приймати я зберу сесію. Але в мене пропозиція, щоб депутати разом зі мною складають свої депутатські мандати і йдуть на Схід в окопи для того, щоб ми не просто займалися прийняттям якихось рішень, а за ці рішення відповідали. Чому хлопці наші мають відповідати за рішення політиків. Тим більше, що наші рішення ніякого значення не мають, адже ми не суб’єкт зовнішньополітичної діяльності України. Якщо ми хочемо приймати рішення, які ні на що не впливають, тоді ми за такі рішення маємо нести відповідальність. Склали мандати, я також готовий з ними разом, пішли в окопи і тоді там доводимо що ми праві. Ну, наприклад». І всі мабуть одразу побачили, як Сухомлин кладе мандат, виходить з міськради, сідає на танк і їде на війну. Але де війна, де наш мер? На війні не проходять тендери, не продається майно на мільйони, не вирішуються питання з закупівлями, розподілом коштів і т д. І чому б це сам Сухомлин мав складати мандат, чи він все таки проти формули Штайнмаєра? Хоча з цитати ніби то «за». Але я не про це. Мер і раніше час від часу грав з депутатами як справдешній картковий шулер. А тут просто переплюнув сам себе. Розвів депутатів як кошенят. Напевне, і виборцям, і депутатам варто пам’ятати про цей талант нашого мера.

insider.zt.ua


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO