Справа проти Гримчака, не втручання США в політику України та моно-більшість «Слуг...

Справа проти Гримчака, не втручання США в політику України та моно-більшість «Слуг народу»

Загрузка...

Ці та інші питання у «Вечірньому праймі» на телеканалі «112 Україна» обговорювали разом з політичним експертом Ігорем Мізрахом і політологом Олександром Лазарєвим.

https://vid.112.ua/files/HR/2019/08/16/302439.mp4?_=2

Справа політично мотивована, затримання незаконне, дружина підозрюваного в шахрайстві заступника міністраз питань тимчасово окупованих територій Юрія Гримчака  Юлія переконана, що справа щодо її чоловіка замовна, каже в її родині ніколи не було великих статків. Як ви,Олександре, дивитесь на цю справу, чи розділяєте таку позицію?», – поцікавився ведучий програми Юрій Бібік.

«Чесно кажучи, коментувати поки що ситуацію тяжко. З політичної точки зору, це дуже зручна обгортка, все аргументувати проти попередньої влади, я більше ніж впевнений, що кожен наступний момент, буде так само обгорнутий. Це дуже зручна відмовка для кожного політика, вони намагаються відбілити свою репутацію, тому й кажуть, що це все політично мотивована справа»,- каже Лазарєв.

«Якщо подивитися на схожі справи, дуже важко сказати, які саме були доведені безпосередньо до суду, де справді було пред’явлено обвинувачення, а після цього був вирок. В даному випадку, я вам скажу, мабуть цікаво, що людина вийшла ввечері, бо її треба було календарики якісь отримати, вона за ними й пішла. Я навіть думаю про те, що слідство вкінці кінців скаже, що там й були календарики. Дійсно, хто веде цю справу? Поки що, дуже багато питань, але я думаю, що ці справу очікує такий самий кінець, як і багато інших схожих справ, скільки було гучних затримань, а де вироки…», – зазначив Мізрах.

В: «Це можна назвати відволіканням уваги від чогось, скупчення правоохоронних органів, які займаються однією справою і чи матиме це продовження, стосовно до інших людей?», – продовжив ведучий.

«Як казав Троцький «Цель – ничто, движение – всё». Тут ми і бачимо її відображення. Існують деякі організації, які зацікавлені у створенні антикорупційних органів. Чому? Навряд чи через якісь гуманні спонукання для того, щоб побороти корупцію в Україні. Вони таким чином створюють певні структури, для того, щоб отримати можливість контролювати. Таким чином запускаючи усі прецеденти по боротьбі з корупцією, вони пропонують своє вирішення», – зазначив Лазарєв.

«Нехай буде менше, але якісніше, ніж більше, але разом з корумпованими нардепами. Сьогодні говорили про створення комітетів і домовилися про 23. Чи вірите ви в те, що робота стане якіснішою?», – запитує експертів ведуча Євгенія Скорина.

«Моя точка зору, що від кількості комітетів, якість роботи не змінюється. Це залежить від того, як ці комітети будуть наповнюватися, хто буде ними керувати, ми особисто не знаємо, кого зараз будуть призначати,голів ми приблизно бачимо, бачимо, що вони не професійні. Ми віддаємо бюджет країни в руки тим, хто не розуміє, як їм керувати. Я не хочу засуджувати людей, які ще не працювали, їх тільки призначили, але ще раз наголошую, що кадри вирішують все», – говорить Мізрах.

В: «Давайте візьмемо кілька прізвищ, наприклад комітет з питань охорони здоров’я Михайло Радуцький, він має стосунок до медицини, чи можемо ми назвати його професіоналом? Чи можемо ми говорити про конфлікт інтересів, коли людина є власником приватних поліклінік і вона потенційно може займати ключову посаду в уряді?», – питання ведучих

«Я не можу сказати, що в нього досвід такий, який може зараз йому дозволити очолювати комітет. Ви підняли це болюче питання і ми знову повертаємось до недоліків тієї влади, яка була до цього, знову виникає конфлікт інтересів», – продовжив політичний експерт.

В: «Закон «Про комітети Верховної Ради», чітко говорить, про те, що є квотний принцип розподілення посад в комітетах між фракціями, тобто представники фракцій можуть бути присутні в тому чи іншому комітеті. В чому ж тоді проблема?».

«Ніяких проблем немає, Рабінович правильно зазначив, в чому проблема? Ви – моно-більшість, хай ваші члени будуть в комітетах, нехай очолює опозиція, вона буде контролювати, це ж теж народ, але ж ні, все треба очолювати самим. Я не впевнений, що Гетьманцев розуміється на бюджеті і чи зможе він нормально керувати цим комітетом. Але все ж таки хочу зазначити, що необов’язково всі комітети очолювати «слугами народу», можна більшість віддати опозиції. Давайте дамо їм змогу, взяли всі комітети, їм ніхто не заважає, сформують повністю Кабмін, сформують всі свої комітети, і згодом покажуть свою роботу, подивимося, що буде через рік», – пояснив Ігор Мізрах

В:«Олександре, чи можна контролювати владу знаходячись в комітеті, порівну з іншими членами цього комітету, висловлюючи свої пропозиції та пропонуючи свої законопроекти?», – запитують експертів.

«Цілком собі можуть, питання, як парламент проголосує» – зазначив політолог.

В: «Добре, а якщо ми говоримо про те, якими функціями потрібно наділити опозицію, що з цього приводу ви можете сказати»

«По факту, вони будуть контролювати всю життєдіяльність держави, у них є більшість в парламенті, у них є допоміжна фракція, буде свій Кабінет міністрів, свій прем’єр міністр, вони повністю створюють мережу для контролю над державою. Я кажу «вони» – це не пан Зеленський, це не ті фотографи, або якісь приємні люди, які потрапили до партії «Слуга народу», я говорю про ТНК, які за ними стоять, говорю про внутрішні групи, які за ними стоять, які будуть контролювати і повертаючи до питання стосовно кваліфікації депутатів, я вважаю, що вони не повинні плутатикнопки, від них на жаль, або на щастя, нічого не буде залежати. Є імператив замовника, є виконання», – додав Лазарєв.

В: «Нагадаю, раніше адвокат президента США Рудольф Джуліані критикував президента України за призначення на високі посади людей з оточення бізнесмена Ігоря Коломойського, зокрема Джуліані називав неприйнятним призначення керівником Офісу президента Андрія Богдана. Ігорю, де має проходити та сама золота середина між рекомендаціями та не втручанням взагалі?»

«Ми не втручаємось, але ж ми вам рекомендуємо, звернути увагу на те, що у вас не вистачає антикорупційних органів, що у вас недосконала судова система, яку треба змінювати, ні в якому випадку ми не втручаємось, лише рекомендація. Стосовно призначення людей з оточення Коломойського, дійсно, Богдан це той чиновник, який має бути люстрований. Це той чиновник, якій був в команді Азарова, він просто не може бути у новій владі. Уряд, в першу чергу, допускає та дозволяє втручатися іншим в нашу політику, якщо це і не є прямим впливом. Але чомусь після кожного візиту представників української влади до іноземних президентів, це відбувається, бо там диктують умови і диктують тільки тому, що ми приймаємо подачки до МВФ. Ми самостійна, незалежна держава,то чому ми маємо прислухатися і робити те, що нас примушують, тільки тому, що нам дають якісь позички?», – впевнений Мізрах.

В: «Олександре, чи є така можливість зараз, настільки ми незалежні фінансово, геополітично, щоб самостійно приймати рішення?»

«Потрібно розуміти положення України в світі. З точки зору геополітики, ми знаходимось на рубежі нещодавнього протистояння, яке закінчилось 18-му році, Україна перестала бути геостратегічною точкою опори США для впливу на розвиток РФ. Зараз Сполучені Штати працюють для Росії, а не заважає їй» – підсумував політолог.


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO