Парад і новий стяг: як 26-та артилерійська бригада ЗСУ відзначила своє 15-річчя...

Парад і новий стяг: як 26-та артилерійська бригада ЗСУ відзначила своє 15-річчя (Відео)

Загрузка...

Без бойових утрат за усі роки не обійшлося – 12 бійців поклали своє життя за визволення України

Артилерія береже кров піхоти. Бійці 26-ї артилерійської бригади доводять це на практиці від самого початку бойових дій на Сході. Підрозділ був сформований 15 років тому і за цей час встиг загартувався і вирости професійно. Були і втрати на фронті. До Дня народження бригади – вояки отримали новий почесний стяг.

Бійці 26-ї артилерійської бригади імені генерал-хорунжого Романа Дашкевича до 15-річчя підрозділу влаштували парад центральною вулицею Бердичева. На честь свята командування вручило бригаді стрічку з почесним найменуванням до бойового прапора. До цієї дати у 26-ї бригади також з’явилися новий нарукавний знак і почесний стяг.

“Вони є одним з флагманів наших ракетних військ і артилерії в плані служіння народу, боєздатності, виконання завдань, патріотизму особового складу”, – зауважує командувач ракетних військ і артилерії ЗСУ В’ячеслав Горбильов.

На початку російської агресії бійці 26-ї бригади служили на державному кордоні, брали участь в операціях поблизу Криму, у визволенні Савур Могили, Дебальцевого, Слов’янська, Краматорська та інших міст. Без бойових утрат не обійшлося – 12 бійців поклали своє життя за визволення України, розповідає колишній командир.

“Я будучи командиром бригади не зміг втілити в життя… зберегти життя своїх підлеглих, на жаль. Є втрати серед особового складу. Це біль, який мене не залишатиме все моє життя і я як командир розумію, що десь є і моя провина в цьому”, – зізнається Андрій Маліновський.

Напередодні свята військовослужбовці навідалися до родичів загиблих побратимів. Серед них – мати полеглого від поранень Олексія Богуша.

“Я з цим горем живу щодня, усвідомлюю, що його з нами немає. Але не хочеться вірити цьому. Щодня болить душа, туга за ним страшна”, – каже Антоніна Петренко.

У 2018-му командиром бригади став Андраник Гаспарян. Він починав службу у підрозділі лейтенантом майже півтора десятка років тому.

Запевняє: “У нашому колективі кожна людина на своєму місці й професіонали. Тому, виконуючи будь-які завдання, отримуєш задоволення від результату і відчуття спільних рухів колективу, виконання поставлених завдань. Це керований процес і основа української армії”.

За понад 10 років умови служби значно змінилися, каже Олександр Патланюк. Нині він – командир взводу: “Відчутна різниця в усьому: в озброєнні, забезпеченні. Харчування також останнім часом за новим зразком НАТО у нас проводиться в бригаді, набагато якісніша їжа”.

Молоді бійці – вважають службу перспективною.

“Ми можемо з упевненістю сказати, що у нас буде завтрашнього дня, через день, через тиждень. Я впевнений у своєму забезпеченні, впевнений, що через місяць ми будемо одягнені, матимемо заробітну платню і є упевненість, що у нас буде де жити”, – розказує Владислав Лесик.

Мета командування 26-ї бригади – зберегти і розвинути кадровий потенціал, щоби гідно давати відсіч ворогові.

Юлія Сінєльнікова, Віталій Сінєльніков, Житомирська область, “5 канал


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO