У Росії висунули остаточне обвинувачення 13 українським морякам

У Росії висунули остаточне обвинувачення 13 українським морякам

Загрузка...

У вівторок відбулися слідчі дії відносно чотирьох військовополонених українських моряків, тепер обвинувачення в остаточній редакції пред’явлено слідством СУ ФСБ Росії 13 військовополоненим українським морякам.

Про це повідомив у Facebook координатор адвокатів команди українських моряків Микола Полозов.

“Тривають слідчі дії щодо військовополонених українських моряків. У ході сьогоднішнього дня обвинувачення в остаточній редакції було пред’явлено ще чотирьом військовополоненим. Всього обвинувачення в остаточній редакції пред’явлено вже 13 військовополоненим українським морякам”, – пише Полозов.

Він уточнив імена моряків, з якими у вівторок проводилися слідчі дії і яким були пред’явлені обвинувачення в остаточній редакції. Це Владислав Костишин, Олег Мельничук, Сергій Чуліба і Василь Сорока. Військовополонених моряків та їхніх адвокатів також ознайомили з висновком комісійної ситуаційної судової експертизи.

Минулого тижня остаточні обвинувачення було пред’явлено восьми українським морякам, яких тримають у полоні в Росії. На початку цього тижня – капітану 2 рангу з бронекатера «Бердянськ» Денису Гриценку.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року російські силовики біля берегів анексованого Криму обстріляли і захопили три кораблі Військово-морських сил України: катери “Бердянськ”, “Нікополь” і буксир “Яни Капу”, що прямували з Одеси до Маріуполя. У полон потрапили 24 українці, троє з них були поранені.

Підконтрольний Росії “суд” в окупованому Криму заарештував всіх затриманих українських військових за обвинуваченням у нібито незаконному перетині кордону. Зараз їх тримають в СІЗО у Москві.

25 травня 2019 року Міжнародний трибунал ООН з морського права постановив, що Росія повинна негайно звільнити заарештованих і повернути Україні затримані кораблі.

ukrinform.ua


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO