В Одесі сьогодні стартують міжнародні навчання “Сі Бриз-2019”

В Одесі сьогодні стартують міжнародні навчання “Сі Бриз-2019”

Загрузка...

Новацією навчань стане відпрацювання і взаємодія міжнародних сил в акваторії річки і моря. 

В Одесі сьогодні стартують міжнародні навчання «Сі Бриз-2019», які пройдуть на морі, суші, в повітрі та під водою.

Як повідомили УНІАН у командуванні Державної прикордонної служби України, новацією нинішніх навчань стане їхня «річкова складова» – відпрацювання і взаємодія міжнародних сил в акваторії річки і моря.

За легендою навчань, ворожі елементи спробують заблокувати вихід до моря з Дунаю. Корабельно-катерний склад Морської охорони отримає завдання забезпечити супровід транспортних цивільних суден через гирло Дунаю в Чорне море. В цьому навчальному елементі будуть задіяні сили Морської охорони Держприкордонслужби.

Як зазначив начальник регіонального управління Морської охорони контр-адмірал Олег Костур, в цьому році планується задіяти широкий компонент зазначеного підрозділу.

«Ми плануємо спільно з румунськими колегами проводити міжнародні навчання на річці Дунай. Також запланували з представниками берегової охорони Грузії, під час їхнього візиту в порт Одеси, проведення кількох спільних тренувань-навчань, це стосується суто несення прикордонної служби», – додав Костур.

У морській фазі «Сі Бриз-2019» заплановано артилерійські стрільби, висадки оглядових груп, а також вдосконалення взаємодії спеціальних підрозділів.

Напередодні для участі в «Сі Бриз-2019» до Одеси прибули ракетний есмінець USS Carney DDG64 і грузинський катер берегової охорони P23 «Очамчира», болгарський протичовновий корабель «Бодрый», румунські корвети Lastunul і Contramiral Sebastian. Американський літак C-130J Hercules вже транспортував до Одеси обладнання, а чотиримоторний турбогвинтовий A400 Atlas Королівських Військово-повітряних сил Великої Британії доставив бійців морського спецназу. З фахівцями британського загону водолазів Special Boat Service також прибуло спеціальне обладнання, спорядження та провіант.

Очікується участь кораблів ВМС США, України, Болгарії, Румунії, Туреччини та Грузії. Крім того, поблизу Одеси розгорнуто польовий табір, де перебувають морські піхотинці.

Міністерство оборони України повідомило про прибуття численних військово-транспортних літаків країн НАТО, які доставляють особовий склад, техніку і спорядження для проведення навчань. Маневри проходитимуть в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях і в північно-західній частині Чорного моря. Також пройдуть штурмові тренінги бійців відділів спеціальних дій на воді. Вони включатимуть в себе десантування з вертольота у воду без парашута, висадку з вертольота на судно і острів за допомогою спеціального спускового обладнання.

Напередодні на полігоні під Одесою в рамках підготовки до міжнародних навчань інструктори корпусу морської піхоти США провели показове заняття з тактичної медицини. У ньому взяли участь військовослужбовці окремого батальйону морської піхоти, які також будуть задіяні в навчаннях.

Раніше в Генштабі ЗСУ повідомляли, що в навчаннях «Сі Бриз-2019» планують взяти участь близько 30 кораблів, 30 літальних апаратів і більш як 900 військових з різних країн світу. Як повідомляв УНІАН, Україна і США проводять «Сі Бриз» щороку, з 1997 року, навчання є відкритими для участі інших країн.

unian.ua


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO