Російський суд залишив під арештом чотирьох українських військовополонених моряків

Російський суд залишив під арештом чотирьох українських військовополонених моряків

Загрузка...

Російський суд в Москві відхилив скаргу на продовження арешту чотирьом українським військовополоненим морякам — Владиславу Костишину, Володимиру Варімезу, Сергію Чулібі і Віктору Беспальченку. Про це пише КримSOS.

Інформацію про українських моряків повідомив адвокат Олег Єлісєєв.

«Постанову залишили без змін. Було змінено порядок розрахунку днів, проведених під вартою, це технічне питання, фігуранти залишаються в СІЗО до 24 липня», — зазначив правозахисник.

Також відомо, що московський суд розгляне скарги на арешт Романа Мокряка, Сергія Цибізова, Андрія Оприска та Євгена Семідоцького.

Нагадаємо, що Лефортівський суд у Москві 17 квітня продовжив термін утримання під вартою на три місяці всім 24 українським морякамУ Росії продовжили арешт усім 24 українським морякам. У суді рідні зустріли українців оплесками, захопленим у Керченській протоці в листопаді минулого року.

  • 25 листопада 2018 року російський прикордонний корабель протаранив український рейдовий буксир у Азовському моріРосія обстріляла та захопила українські катери в Азовському морі. Президент попросив Верховну Раду запровадити воєнний стан. Що відбувається?, коли той разом зі ще двома броньованими катерами переходив з порту Одеси у порт Маріуполя. Під час виходу суден із Керченської протоки російські прикордонники відкрили по них вогонь і захопили кораблі, на яких перебували 24 моряки. Троє військових були поранені.
  • 10 травня у Гамбурзі завершилося засідання трибуналу ООН з морського права, на якому розглядали позов України проти Росії щодо інциденту у Керченській протоці, коли російські військові атакували українські кораблі.
  • 10 травня координатор захисту українських військовополонених моряків Микола Полозов заявив, що Росія не надає реабілітацію пораненим у Керченській протоціАдвокат Полозов: Трьом пораненим військовополоненим морякам не надають реабілітацію Андрію Артеменко, Андрію Ейдеру та Василю Сороці.

thebabel.com.ua


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO