Російські спецслужби беруть під контроль Google

Російські спецслужби беруть під контроль Google

Загрузка...

Спецслужби Російської Федерації продовжують вживати активних заходів спрямованих на взяття під контроль процес вільного поширення інформації в інформаційному просторі.

Американська кампанія «Google» поступилася своїми принципами, демократичними цінностями і пішла на угоду та співпрацю з російським урядом щодо обмеження безперешкодного доступу до інформації.

Пошукова система Google почала видаляти з результатів пошуку посилання на заблоковані Роскомнаглядом (РКН) сайти.

Нагадаємо, що з листопада 2017 року РКН зобов’язав пошуковики видаляти посилання на сайти, які внесені до спеціального реєстру інтернет-ресурсів.

Прес-секретар РКН Вадім Ампелонський заявив, що відомство наладило конструктивний діалог з Google по фільтрації забороненого контенту.

«Ми налагодили конструктивний діалог з Google. В даний час цей діалог нас влаштовує», – сказав він.

Голова наглядової служби Олександр Жаров РКН задоволений діями компанії Google з протидії розповсюдження інформації, яка заборонена в російському сегменті інтернет.

«На даному етапі ми задоволені результатами діалогу з Google», – відмітив Жаров.

В РКН не уточнили, яким чином співпрацюють сторони і чи підключилась компанія до відповідної системи.

Представники компанії «Google» жодних коментарів з цього приводу не дають.

Розроблена американською компанією пошукова система займає провідне місце в електронному інформаційному просторі, яким щодня користуються сотні мільйонів людей на планеті. Недаремно, Єврокомісія оштрафовала «Google» на рекордні суми (самі високі штрафи в історії ЄС за порушення антимонопольного законодавства) за зловживання домінуючого положення на ринку ЄС.

Незважаючи на те, що у реєстрі повинні вноситись сайти, котрі містять ознаки дитячої порнографії, пропаганди суїциду, наркотиків та самогубств, російські спецслужби використовують його в інформаційно-пропагандиських акціях проти України, блокуючи розповсюдження матеріалів, які суперечать офіційній позиції Кремля і не дозволяють, мешканцям тимчасово непідконтрольних територіях України Донецької і Луганської областях, а також анексованого Росією Криму, а не виключено й іншім користувачам інтернет отримувати доступ до достовірної, правдивої інформації.

Одним з яскравих прикладом є блокування інформаційного ресурсу dokaz.org.ua, який висвітлює присутність військової техніки та кадрових військовослужбовців військових частин збройних сил Російської Федерації на території так званих «ЛНР» і «ДНР».

Наразі, достовірно невідомо, яким чином Google реалізував процес блокування заборонених в Росії інтернет-ресурсів – заблоковано доступ до сайтів виключно користувачам російського сегменту інтернет чи інші користувачі також втратили можливість в своїх пошукових запитах отримувати посилання на заборонені сайти.

Сумно спостерігати, що компанія «Google» стає співучасником злочинів російської влади, підтримує путінський режим, а також стає інструментом в руках російських спецслужб у інформаційній агресії Росії проти України.

enigma.ua


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO