Хакери виклали в мережу гігабайти конфіденційних листів російських чиновників

Хакери виклали в мережу гігабайти конфіденційних листів російських чиновників

Загрузка...

Конфіденційні листи російських чиновників і активістів, вкрадені хакерами за останні 10 років, були опубліковані 25 січня під загальною назвою «Темна сторона Кремля».

Про це повідомляє російська служба «Бі-бі-сі».

Зазначається, що архів «Темна сторона Кремля» з’явився в анонімній мережі Darknet. Це тільки частина масиву даних з різних країн світу, узагальнених проектом Distributed Denial of Secrets (DDoS).

У російському розділі сайту опубліковані шість архівних файлів загальним обсягом близько 190 гігабайт. В основному це електронні листи і повідомлення, відправлені російськими чиновниками і активістами і вкрадені в різний час різними групами хакерів.

У матеріалах, які стосуються Росії, зокрема, йдеться про контакти між Кремлем та Російською православною церквою, експорт зброї, фальсифікацію історії збиття над Україною літака рейсу МН17 у 2014 році.

Крім того, в базі DDoS є раніше викладені хакерами листи, приписувані співробітникам холдингу «Конкорд» бізнесмена Євгена Пригожина – ЗМІ називають його «кухарем Путіна» і пов’язують з «фабрикою тролів».

Більшість витоків, які публікувалися останні 10 років, пізніше виявлялися недоступні. Вони були видалені самими хакерами або власниками файлових сховищ. Тепер DDoS зібрали їх в одному місці і назвали «Темної стороною Кремля».

Журналістка Емма Бест з Бостона, яка допомагала створити платформу DDoSecrets, зазначила, що сайтом займається кілька активістів, які побажали залишитись анонімними.

Зараз сайт з базою витоків доступний тільки для користувачів анонімного браузера Tor і його аналогів.

Раніше повідомлялось, що у Німеччині хакери виклали в інтернет персональні дані політиків, журналістів і діячів культури.

detector.media


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO