Відірвані пальці та осколки у тілі: з’явилися подробиці про полонених українських моряків...

Відірвані пальці та осколки у тілі: з’явилися подробиці про полонених українських моряків у Росії

Загрузка...

Російські окупанти заявили, що травмовані українські моряки, які стали військовополоненими після захоплення і обстрілу кораблів на виході з Керченської протоки, отримали тільки осколкові поранення. Найважчий стан в українця, якому відірвало пальці рук.

Про це з посиланням на власні джерела у силових структурах Криму пише Life. Повідомляється, що іще один полонений моряк втратив багато крові.

“З трьох постраждалих найважчі травми у двох: одному з військових відірвало пальці на руці, ще одному сильно пошкодило ногу — осколки увійшли у стегно, в результаті чого сталася велика крововтрата. Однак усіх, хто отримав поранення, оперативно доправили у Керченську міську лікарню і прооперували”, — заявило джерело.

За його словами, російські прикордонники вели прицільний вогонь не по екіпажу кораблів ВМС України, а по самим суднам.

“Сторожовий катер “Изумруд” почав стрілянину саме по корпусу БАК “Бердянськ”, а не по членах команди. У результаті влучання боєприпасів розлетілися шматки металевої обшивки, які зачепили українських військових — звідси поранення”, — розповів співрозмовник російського видання.

Мати одного з військовополонених, Андрія Ейдера, повідомила також, що її сина прооперували — він перебуває у лікарні.

“Андрій подзвонив вчора ввечері (26 листопада. — Ред.) своїй дівчині. Сказав небагато: що його прооперували, лежить у лікарні, все гаразд”, — пояснила Євгенія Ейдер.

Окупаційна влада заявляє про поранення трьох членів екіпажу українських суден, а українська — про шістьох.

“Згідно з останніми повідомленнями, на борту перебувало щонайменше шестеро поранених. Серед них були і важко поранені через пряме застосування сили державою-агресором. Після цього в заявах спецслужб РФ фігурувала теза тільки про трьох поранених, і ми знаємо, що вони відправлені до Москви”, — пояснив постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим Борис Бабін.

Як писав OBOZREVATEL, 25 листопада під час планового переходу з порту Одеси до порту Маріуполя буксир Військово-морських сил (ВМС) України був протаранений прикордонним кораблем Російської Федерації (РФ). Після цього Росія застосувала зброю проти кораблів ВМС України, захопивши три судна. 23 українці стали військовополоненими.

У зв’язку з відкритою агресією Російської Федерації в Україні оголосили воєнний стан. Він діятиме протягом 30 днів на Одещині, у Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Луганській, Донецькій, Сумській, Харківській, Чернігівській, Вінницькій областях та внутрішніх водах Керченської акваторії.

obozrevatel.com


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO