Кучма ставить умови терористам

Кучма ставить умови терористам

Загрузка...

Другий президент України, представник України в тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на сході України Леонід Кучма заявляє, що має намір зустрічатися в Мінську тільки з лідерами “ДНР” і “ЛНР” – Олександром Захарченком й Ігорем Плотницьким, а не з їх представниками.

Про це він заявив журналістам у Києві.

“Наша завтрашня зустріч (31 січня, – ред.) повинна відбутися, якщо “великі лідери” “ДНР” і “ЛНР” приїдуть, ті, хто підписував меморандум… Наша позиція чітка і ясна. По-перше, на цих зустрічах додаток до меморандуму можемо підписати, коли буде Захарченко і Плотницький, – ті люди, які підписували ті документи, які мають якісь повноваження. А з Пушиліним і Дейнегою нехай працюють експерти і готують нам матеріали”, – зазначив Кучма.

“Ми не збираємося їх (представників “ДНР” і “ЛНР”, – ред.) переконувати, бо їх є кому переконувати. Ви добре розумієте, що це не їх остаточне слово, а остаточне слово в Москві”, – додав він.

Кучма також повідомив, що сьогоднішня зустріч контактної групи в Мінську не відбулася через представників “ДНР” і “ЛНР”.

“Ви розумієте, що представникам “ДНР” і “ЛНР” дістатися до Мінська не так просто. Їм треба доїхати до Ростова, з Ростова до Москви, а з Москви до Мінська, тому вони просто не встигали на сьогодні”, – сказав екс-президент.

Він додав, що контактує з представниками “ДНР” і “ЛНР” через засоби телекомунікації з офісу ОБСЄ в Києві, однак зазначає, що представники цих організацій не мають права приймати будь-які рішення.

“Ми з ними жодних рішень приймати не зможемо, тому що ми добре розуміємо, що в них немає такого права – приймати рішення. У нас з ними відбуваються (зустрічі, – ред.) не тільки в Мінську, але і по телебаченню. Наша контактна група тут, у Києві, в офісі ОБСЄ, вони там – на Донбасі, в Луганській і Донецькій областях, ми часто продовжуємо дискусію, але не виходимо на прямий ефір через ЗМІ, але ми маємо можливість трошки зрозуміти один одного”, – сказав Кучма.

Нагадаємо, Кучма прогнозує, що зустріч у Мінську тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації в Україні відбудеться 31 січня.