Якщо вбивством Гандзюк займатиметься СБУ, тоді це поховає справу. Але красиво і...

Якщо вбивством Гандзюк займатиметься СБУ, тоді це поховає справу. Але красиво і з музикою – юрист

Загрузка...

По-перше, тільки пообіцяв, а не подав у відставку.

По-друге, ще потрібно знайти голоси у ВР, бо саме ВР надає згоду на звільнення з посади Президентом України Генерального прокурора (ст. 85 Конституції України).

А тепер по справі Гандзюк.

Генпрокурор ухвалив рішення передати провадження у справі вбивства Катерини Гандзюк від поліції до СБУ.

Я нагадаю, що провадження було два ще з серпня – в СБУ та в поліції. Тепер їх об’єднають.

Це вірний спосіб поховати справу, але красиво і з музикою.

В Кримінальному процесуальному кодексі ст. 216 встановлює правила підслідності. Є вичерпний перелік злочинів, які може розслідувати СБУ, 115ї (умисне вбивство) там немає.

Це означає, що через порушення вимог ст. 216 КПК зібрані у справі докази можуть бути визнані судом недопустимими. І тоді буде легко сказати, що це “суди винуваті, відпускають злочинців на свободу”.

Якщо цим вбивством займатиметься СБУ, тоді нам скоро це подадуть як “руку кремля”, а прізвище замовника надто відоме, аби його називати. Щоб виправдати причетність СБУ до розслідування, це мусить бути не просто замовне вбивство через, скажімо, те, що Катерина активно заважала комусь з наших незаконно освоювати кошти чи зловживати повноваженнями, а спецоперація ворожої держави по дестабілізації ситуації в Україні. За такої легенди не треба буде викривати вітчизняних впливових замовників.

Легким рухом руки, тобто підписом Генпрокурора, лавина критики на адресу поліції та прокуратури переходить на СБУ. А репутація СБУ після “воскресіння Бабченка” стерпить все.

Анна МАЛЯР


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO