Кремлівська цензура у Facebook: як залити сала за шкуру “ольгінським” біороботам

Кремлівська цензура у Facebook: як залити сала за шкуру “ольгінським” біороботам

Загрузка...

Блокування Facebook’ом з півтисячі акаунтів українських політиків та громадських діячів — це не лише чергова перемога кремлівських інформвійськ, це привід нашим зверхникам увімкнути активність.

Ключовою помилкою минулої хвилі боротьби з цензурою у ФБ стало бажання інтернет-активістів та влади довести Цукербергу, що росіяни маніпулюють інструментами соцмережі, зокрема — скаргами. Тоді як зазначений молодий ІТ-бізнесмен аж зовсім не інформаційний Дон Кіхот! Він заробляє гроші, і тому інтереси великого ринку (читай — російського) для нього завжди будуть понад інтересами гордого, постмайданного, але маленького ринку.

Якщо вже зовсім відверто: хіба власник ФБ не знав про маніпуляції сумнозвісної Cambridge Analytics? Принаймні, цілком очевидно він знав про вікна можливостей своєї соціальної мережі, оскільки сам їх і розробляв для профіту на таргетованому просуванні реклами. Але закрив цей, лише один з каналів маніпуляції, тільки під тиском офіційної влади США.

Ось і відповідь на запитання: “Як боротися з кремлівською цензурою у ФБ?”. Не варто закликати бізнесмена ставати борцем за правду, коли в нього в очах самий індекс Доу-Джонса; слід стукати до Сенату США, до тих самих сенаторів, котрі проводили слухання щодо втручання у вибори за допомогою соцмереж.

Слід здіймати політичну хвилю обурення, щоб американські політики знали, наскільки багатогранними є можливості для маніпулювання громадською думкою.

Напевно, варто підключити лобістів з діаспори та інших друзів України.

Миттєвого результату це не дасть, але за півроку, очевидно, зрушення відбудуться. Тим паче, що залити сала за шкуру “ольгінським” біороботам – це набагато прикольніше, аніж плакатися на їхню гіперактивність.

До уваги #Мінстець, #РНБО.

Обозреватель


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO