Тимошенко хоче очолити ДНР

Тимошенко хоче очолити ДНР

Загрузка...

Жодного разу не згадала про російську агресію і факт окупації

Лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко продовжує відверто поширювати тези російської пропаганди. В ефірі телеканалу UA:Перший вона звинуватила Президента України у нібито бажанні розв’язати війну в країні, продублювавши меседжі «кремлівських темників».

«Порошенко хоче ініціювати початок війни в Україні, щоб додатково були захоплені території України. Він хоче вводити надзвичайний стан, щоб не проводити в країні вибори», – заявила Тимошенко.

Водночас у своїх заявах лідер «Батьківщини» жодного разу не згадала про російську агресію і факт окупації української території саме з вказівки Путіна. Бойовиків Тимошенко м’яко називала «людьми, які очолюють ЛНР і ДНР». Тобто за логікою Юлії Володимирівни, окупувала Крим та вбиває українців на Донбасі не сусідня держава, а «незрозумілі люди». Таким чином, у Тимошенко вистачає нахабства, щоб в ефірі українського телеканалу визнавати терористів за «законні республіки».

Цікаво, що слова Тимошенко чітко дублюють останні тези Кремля. Зокрема, напередодні офіційний представник Путіна Дмитро Пєсков заявляв про те, що Україна нібито планує «розв’язати війну».

Слова Тимошенко вже викликали хвилю обурення серед українців. Так, віце-спікер парламенту Ірина Геращенко зауважила, що війна вже давно точиться, і Тимошенко б знала про це, якби хоч раз відвідала Донбас.

«До уваги опозиційних політиків, які жодного разу не були на фронті. Війна вже йде, якщо ви у вашій Кончі-Заспі цього не знаєте. Україна і український президент ні на кого не нападали. Зате РФ і ваш друг російський президент Путін напали на Україну, анексували Крим, окупували частину Донбасу», – зазначила Геращенко.

На маніпулятивні вислови Тимошенко звернув увагу і голова парламентської делегації в ПАРЄ Володимир Ар’єв.

«Все стає відвертим: Тимошенко не просто повторює давні тези російських пропагандистів про Порошенко і війну. Вона чітко повторює свіжі вчорашні меседжі від путінського сайту Украина.ру, який є центром розповсюдження пропаганди РФ проти України», – написав Ар’єв на сторінці у Facebook, підкріпивши свої слова відповідними скріншотами.

Шоковані заявами Тимошенко й українські журналісти. На думку головного редактора інтернет-видання «Цензор.Нет» Юрія Бутусова, після цього лідера «Батьківщини» можна сміливо вважати проросійським кандидатом в президенти України.

«Може, варто було б разок на фронт з’їздити і подивитися, хто з ким воює?», – запитує у своєму блозі Бутусов.

«Юля хоче в Лук’янівку. Треба їй допомогти туди потрапити. За цю сьогоднішню заяву. Політик, який робить такі заяви, або має факти, і ми їх маємо бачити і оцінювати, або сидить за гратами як провокатор і московський агент», – обурюється журналіст Вахтанг Кіпіані.

На думку активістів, заява Юлії Тимошенко – це не просто неадекватність, а чіткі дії в руслі російської пропаганди, і якщо вона не спростує свої слова, то остаточно закріпить за собою статус російської маріонетки.

Журналісти пригадали Тимошенко, що за останні чотири роки у російсько-українській війні загинуло понад 10 тисяч людей. Тож такі заяви є блюзнірством і зневагою до їхньої пам’яті. У політика вимагають вибачень перед родинами тисяч загиблих українців.

Нагадаємо, що партія «Батьківщина» вже неодноразово ухилялась від засудження російської агресії. Зокрема, Юлія Тимошенко була відсутня під час голосування за закон про реінтеграцію Донбасу, який оголошує Росію країною-агресором.

from-ua.com


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO