На весні Путін введе війська на всю територію України

На весні Путін введе війська на всю територію України

Загрузка...

Наразі на посту Президента України перебуває мільярдер, засновник і власник одного з найбільших бізнесів в Україні. Його так зване майно розміщується і далеко за межами нашої держави, за тисячі кілометрів, у країні агресора, й успішно процвітає на території іншої федерації.

У власності Петра Порошенка та його родини перебуває, як мінімум ПАТ “Закритий недиверсифікований корпоративний інвестиційний фонд “Прайм Ессетс Кепітал” (ЗНКІФ)  належить Гаранту, однак очолює корпорацію його батько. Також до його власності входить Пісківський завод скловиробів, що розташований у смт Пісківка Київської області. Разом із колишнім депутатом Олегом Зіміним він є співвласником ТОВ”Дніпропетровський дослідний завод “Енергоавтоматика” – компанії, яка займається виробництвом акумуляторів.

На початку 2013 року Петро Порошенко розповів Forbes про те, що продав свою частку в корпорації “Богдан”, яка виробляє автомобілі й автобуси під однойменним брендом, своєму партнерові Олегу Свинарчуку. Однак згодом з’ясувалося, що Президент досі має частку в цьому бізнесі.

У серпні 2012 року фонд Порошенка став власником долі в уставному капіталі ТОВ “Фірма “Екран”. Компанія надає послуги телекомунікації під брендом Maximum TVза технологією МІТРІС (Мікроволнова Інтегрована Телерадіоінформаційна Система).

Проте найвідоміший бізнес Порошенка – корпорація Roshen, яка виробляє солодощі. Як відомо до «складу» Roshen входять Липецька фабрика в Росії, Клайпедська в Литві та компанія Bonbonetti Choco Kft. в Угорщині.

Окремий напрям в активах керівника держави – суднобудівний бізнес. Материнському фонду Петра Олексійовича належать контрольні пакети акцій розташованого в столиці ПАТ “Завод “Ленінська кузня”, дохід якого 2013 року становив 133 млн грн, та ПАТ “Севастопольський морський завод”.

Серед іншого фонд Порошенка володіє компанією ТОВ “Укрпромінвест-Агро” (УПІ-Агро). Це материнська структура в аграрному бізнесі. Крім згаданих “Поділля” і “Зоря Поділля”, їй належать ТОВ “Агрофірма Дніпроагролан”, ТОВ “МАС – Агро” та ТОВ “Агрофірма “Іванківці”.

Ще один напрямок – виробництво крохмалю. Фонду бізнесмена належать акції двох підприємств у Дніпропетровську, що його виробляють: ПАТ “Iнтеркорн Корн Просессiнг Iндастрi” з 296 мільйонами доходу в 2013 році та ПАТ “Дніпровський крохмалепатоковий комбінат”, що заробило минулого року 380 млн грн. Реалізує продукцію комбінатів ТОВ “Асоціація “Крохмалопродукт”, що також належить фонду бізнесмена.

Серед невеликих компаній невеличка Страхова компанія “Країна”, виручка якої 2013 року становила 130 мільйонів, та невеличкий Міжнародний інвестиційний банк, який входить у четверту групу банків за вартістю активів.

“Прайм Ессетс Кепітал” належить також ПАТ “Спортивно-оздоровчий комплекс “Монітор”, який володіє спортивним клубом “5 елемент” на Рибальському острові в столиці. Його виручка 2013-го становила 65 млн грн.

Як повідомляє iPress.ua, фаворит президентських виборів Петро Порошенко підтвердив наміри продати увесь бізнес, коли обійме посаду президента України. Водночас Порошенко заявив, що його “5 канал”, він не продаватиме.

10929232_1749665181925525_6176471212717618539_n

Отже, всі ці невеличкі фірмочки по сьогоднішній день належать нашому Президенту та його родині. Продавати який він так і не планує. Обіцянки так як і у випадку з попередниками – висять у повітрі. Натомість простий український народ продовжує втрачати свою невеличку власність та кошти. Новий уряд вирішив поділити народ не на три класи, як це було раніше, а вже на два: багатих і бідних.

Впроваджуючи децентралізацію, влада віддає більшість повноважень обласним центрам. На одній із останніх селекторних нарад під головуванням Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка прозвучав такий вислів: «.. тепер покладайтеся на свої повноваження та свої сили». Ось тут вже виникають паралелі і пригадуються слова Прем’єра-втікача Азарова 2011 року: «українцям треба братися за лопату і самим вирощувати собі їжу». Але повернемося до першого, а хіба раніше ми не покладалися на свої сили, хіба раніше «не пахали, як проклять»?! Єдине чого люди вимагають від керівництва – дотримання прав Конституції України, не порушувати закони і совісно виплачувати, як мінімум всі пільги пенсіонерам та незахищеним верствам населення. А ще схаменутися, перестати грабувати неньку Україну.

Забави Президента Петра Порошенка з командувачем Росії доволі цікаві. Як шоколадна фабрика працює та процвітає в країні агресора так і Севастопольський морський завод, земельна ділянка якого складає близько 53 га, активно розвивається. Чому б нашому верховному головнокомандувачу не продати цей бізнес і не віддати всі кошти на закупівлю необхідної техніки для боротьби на Сході держави? Чи виникає та сама ніби то проблема, що і з Рошеном – війна?!

До якого часу Порошенко влаштовуватиме ігрові постановки для людей із передачею техніки військовим, як це відбулося 5 січня на Житомирщині? Скільки ще разів оголошуватиме перемир’я? Це все співпраця з Путіним, аби на весні «здати» всю країну і зробити з неї «Украину-матушку»?!

Тисячі військових, стільки ж мирних, безневинних людей вже загинуло на захоплених територіях. Що хоче зробити Петро Олексійович, увійти в історію поки ще України і всього світу як Президент, який здав свій народ з мільйонними жертвами чи як герой, який врятував мільярди людей, європейців від навали російської?!

Шановний наш Гаранте, припиняйте перемир’я, забавки і знищить нарешті тиранавсіярусі!

Ірина Древлянська, власкор