Янукович гукає в Росію війну!

Янукович гукає в Росію війну!

Загрузка...

Схоже, через проблеми з економікою політика РФ починає потроху змінюватися

Екс-президент України Віктор Янукович може бути виданий Росією правоохоронним органам своєї країни. Про це сьогодні, 11 січня, заявив генеральний прокурор Росії Юрій Чайка в ексклюзивному інтерв’ю державному виданню “Российская газета”, повідомляють Патріоти України.

За словами глави російської прокуратури, незважаючи на всі складнощі у відносинах Росії і України, правоохоронні відомства двох країн не припиняли співпраці ні на день. У Росії продовжують розглядати запити України про правову допомогу у кримінальних справах, тим же відповідають і українські колеги.

«Поки Генеральна прокуратура Росії поки не отримувала з України офіційного запиту про видачу українського громадянина Віктора Януковича, – розповів Юрій Чайка. – Але якщо такий запит надійде, ми завжди готові його розглянути в повній відповідності з законодавством та міжнародними договорами Росії. В цілому, у нас повністю зберігаються всі робочі контакти з Генеральною прокуратурою України: ми, в разі необхідності, направляємо українським колегам запити про правову допомогу і розглядаємо такі ж запити української сторони».

Варто відзначити, що сьогоднішні слова Юрія Чайки повністю суперечать твердженням української сторони про те, що запит про екстрадицію Віктора Януковича все ж прямував. Зокрема, ще 30 липня 2014 на прес-конференції в Києві радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко заявляв, що відповідні документи були передані в Москву.

«Росія не реагує на наші запити про видачу Януковича і людей, що складали його найближче оточення, зокрема його сина Олександра, якого ми підозрюємо у причетності до розстрілів людей на Майдані, – розповів тоді Антон Геращенко. – Тому ми почали активну роботу з метою домогтися арешту майна і рахунків за кордоном цих осіб, щоб вони не могли фінансувати тероризм і сепаратизм».

Нагадаємо, наприкінці лютого 2014 року, коли перемога київського “Євромайдану” вже не викликала ні в кого сумнівів, Віктор Янукович у спішному порядку втік зі своєї резиденції Межигір’я під Києвом. Звідти він перебрався до Харкова, потім – у Севастополь, звідки за допомогою Чорноморського флоту Росії залишив країну.

Мабуть, через кризову ситуацію в економіці Росії щось докорінно змінилося і в її політиці. У всякому разі, Генеральній прокуратурі України, схоже, настав час підготувати офіційний запит на ім’я російського генпрокурора Юрія Чайки, який прозоро натякнув на те, що перспектива зустрічі екс-президента Віктора Януковича з українськими слідчими і суддями стала набагато реальнішою, ніж уявлялося ще півроку тому .