Вбивство на зупинці. Реально: ми в шоці…

Вбивство на зупинці. Реально: ми в шоці…

Загрузка...

Дімка… Спокійний, врівноважений, усміхнений хлопчина. Коли ми взнали про те, що сталося, – здорові дядьки, що не раз дивилися в очі смерті, просто плакали.

“Він же ніколи не нервувався, завжди був спокійний і відповідальний – інакше хіба б ми поставили його командиром взводу? Він постійно працював з людьми, починав з перших сходинок – солдат, сержант, а потім і на лейтенанта. Хіба дали б йому в підпорядкування людей, якби мали хоч найменший сумнів у ньому?” – кажуть командири, з якими Діма провоював всі чотири роки війни.

За нього писали журналісти, його ставили за приклад новоприбулим бійцям, ним пишалися рідні…

“Наш взводний був дуже врівноваженою людиною, ще й нам подавав приклад спокійного ставлення до найтяжчих ситуацій”, – кажуть його підлеглі.

Зранку, коли ми говорили про те, що сталося, подзвонила мама одного бійця, до якого Діма часто приїздив у гості. “Вова, ну як так??? Таке сонечко, таке гарне привітне дитя… Що йому зробили, чим образили так сильно, що він аж кинувся на людину з ножем?”.

А що ми могли сказати? Ми ж не чули, ми там не були…

Кажуть люди, що Діма прийшов сідати на маршрутку, показав УБД – і тут на нього накинувся цей пасажир. Чомусь цього чоловіка обурило те, що Діма АТОвець. Почав обзивати, штовхати, далі вдарив у грудину і виштовхав геть.

Здоровий кремезний дядько штовхав і обзивав невисокого худорлявого 25-річного хлопчину, який перед тим чотири роки провоював, щоб інші жили у мирі. Стримував наступ “Руського миру” у найгарячіших точках щоб у іншіх містах не зазнали страхіть війни – воював і за цього…гм…пасажира теж. В бою отримав тяжку черепно-мозкову травму під Авдіївкою, після тривалого лікування повернувся на фронт. З пластиною в голові, витримуючи напади сильного болю, продовжував захищати Україну. Вже після повернення в ППД бригади Діма в листопаді пройшов курс лікування в шпиталі та в рамках реабілітації досі приймав ліки. Він не пожалів за свій народ найдорожчого – і ось що зрештою отримав: зухвале хамство, нахабність, образи та удар у грудину…

Звичайно, це його не виправдовує. Звичайно, щодня тисячі атошників по всій Україні отримують по відношенню до себе таке саме агресивне ставлення – але не хапаються за ножі. Діма й сам каже, що неправий і не повинен був так реагувати. Він почувається дуже пригнічено, картає себе, що не стримався і піддався образі. Але…

Зараз одна людина в труні, інша за гратами. Одна сім’я втратила годувальника, інша коханого сина.

Можливо, вже треба якось нашому суспільству визначитись з цим питанням??? Якщо “ви нас туди не посилали” – то, можливо, вам треба задуматись, чи в тій країні ви живете. Бо на захист України нас послали УКРАЇНЦІ. Допомагали нам, збирали продукти і одяг по крихті, приїздили до нас. Просили: хлопці, захистіть нас! Кожен боєць тут стоїть насмерть саме за них – за своїх рідних і тих, хто ПРОСИЛИ і ДОПОМАГАЛИ.

Не хочеться говорити поганих слів про померлого, це не по-християнськи. Але… Не можна ТАК ставитись до своїх захисників. Наскільки ж це можна було образити завжди спокійного Діму, що він дійшов аж до такого…

Фото Olena Mokrenchuk.

Olena Mokrenchuk


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO