За ракетний удар по своїй столиці Саудівська Аравія готова оголосити війну Ірану

За ракетний удар по своїй столиці Саудівська Аравія готова оголосити війну Ірану

Загрузка...

Ер-Ріяд назвав “обурливим актом воєнної агресії з боку іранського режиму” запуск ракети з території Ємену. Саудівська Аравія заявила, що може скористатися законним правом на самооборону.

Саудівська Аравія звинуватила Іран у запусках ракет із Ер-Ріяда, які було здійснено з Ємену. Про це сказано в заяві арабської коаліції, опублікованій саудівським державним новинним агентством Saudi Press Agency. За інформацією Al Jazeera, відповідальність за запуск ракети по аеропорту Ер-Ріяда 4 листопада узяли на себе повстанці-хусити в Ємені, зазначають Патріоти України.

Згідно із заявою, дослідження уламків снарядів “підтвердили роль іранського режиму у виробництві цих ракет і перевезенні їх повстанцям-хуситам у Ємен із метою атаки королівства, його народу і життєвих інтересів”.

“Командування коаліції вважає, що цей обурливий акт воєнної агресії з боку іранського режиму можна в подальшому розглядати як акт війни проти Королівства Саудівська Аравія. Це тим самим підтверджує законне право королівства захищати свою територію і свій народ”, – сказано в заяві.

Зазначають, що право на самооборону підтверджене статтею 51 Статуту Організації Об’єднаних Націй.

4 листопада сили протиповітряної оборони Саудівської Аравії перехопили в околицях Ер-Ріяда балістичну ракету, випущену з території Ємену. Від кордону з Єменом до столиці Саудівської Аравії – приблизно 500 км.

Збройний конфлікт у Ємені триває з березня 2014 року. Повстанці-хусити протистоять військам президента Абд Раббо Мансура Гаді, якого підтримують сили арабської коаліції на чолі із Саудівською Аравією. Частину території країни контролюють ісламісти з “Аль-Каїди”.


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO