Сьогодні нашу героїчну сестру Аміну Окуєву поховали відповідно до мусульманських релігійних традицій.

Сьогодні нашу героїчну сестру Аміну Окуєву поховали відповідно до мусульманських релігійних традицій.

Загрузка...

І я вимушений дати певні пояснення стосовно особливостей мусульманського обряду поховання. 

Поперше, її поховали не вчора, а сьогодні. У мусульман, за каноном, вночі не ховають померлих. Поховали не в Києві. Ніякого таемного молебну вчора в мечеті Ісламського культурного центра Києва не відбувалось. Поховальний джаназа-намаз здійснюється лише в присутності тіла померлої людини. Оскількі родичи та близькі люди Аміни, з міркувань безпеки вирішили не привозити її для здійснення джаназа-намазу у мечеть, то вчора джаназа-намаз не здійснювався. Вчора ми дійсно очікували, що її привезуть, тому я вийшов, і повідомив зібравшимся людям, що буде лише молитва. Але потім мені повідомили, що близькі люди Аміни вирішили зробити по-іншому, і я повідомив зібравшимся, що нічого не відбуватиметься.

Родина має право сама вирішувати, як їм все зробити, тому втручатися в такі питання не корректно, і недоречно. Наші жінки-мусульманки Luda LukashevichOlya Bashey KroxaTanya Shcherbak власноруч зробили омовіння тіла загиблої відповідно до канонів Ісламу. Близькі прощаються з людиною до того, як буде зроблено омовіння, і тіло завернуто у кафан (саван). Після цього, обличчя людини вже не відкривається. Тому побачити людину після обряду омовіння та завертання у саван, вже не можна. 

Аміну щойно поховали за її власним заповітом, поруч з її командиром Ісою Мунаєвим. Нехай до них обох буде милостивим Всевишній Аллаг!

Фото Саида Исмагилова.

Саид Исмагилов


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO