15 мільйонів для Ляшка: як радикал з регіоналом НАЗК і НАБУ розводять

15 мільйонів для Ляшка: як радикал з регіоналом НАЗК і НАБУ розводять

Ukraine
Загрузка...

Олег Ляшко знову задекларував суттєві зміни в майновому стані. Стан цей, на відміну від українців, у головного радикала змінюється в кращий бік щомісяця. Останній рік лідер РПЛ регулярно отримував по 260 тисяч гривень за здачу в оренду нерухомого майна від екс-директора Донецького металургійного комбінату Олександра Риженкова. Тепер цей же Риженков, який також доводиться батьком гендиректора ахметівського «Метінвесту», це майно у Ляшка купив. Ціна чималенька – 15,9 мільйонів гривень.

Сам Олег Валерійович визнав, що продав квартиру екс-регіоналу, з яким ділив депутатську лаву в минулому скликанні, а ще був його заступником в фінансово-банківському комітеті. Яке саме із своїх трьох помешкань в столиці збув за кругленьку суму, Ляшко не уточнив. А володіє він апартаментами на 367,2 кв.м та 95,50 кв.м, та ділить з цивільною дружиною Росітою скромнішу на  66,30 кв.м.

Наші інсайдери стверджують, що в жодному з Ляшкових володінь Риженков не жив, а отже платив фіктивну оренду. Та і ціна на квартиру від людини олігарха Ахметова не зовсім ринкова, а отже, скоріш за все, договір купівлі-продажу може бути просто легалізацією  чергового хабаря радикалові.

За цей рік Ляшко чималенько розжився на фінансових операціях з Риженковим, тож наступні розкішні покупки зможе легко пояснювати задекларованими доходами. А от звідки у власності радикала взялась квартира, яку оцінили в майже 16 мільйонів, при його попередніх статках і заробітках – велике питання з яким варто було б розібратися НАЗК. Як, і з  тим, звідки в депутата 15 мільйонів на будинок в Козині, який він придбав взимку 2017.

До речі, у НАБУ вже зацікавились палацом Ляшка в Обухівському районів. Детективи розслідуючи справу за фактом його незаконного збагачення вже виявили, що активів на кінець 2016 на таку крупну покупку в радикала не було. Схоже, що в цій справі може з’явитися новий епізод з фіктивною легалізацією доходів. Будемо чекати висновків антикорупціонерів та нових сюрпризів від Ляшка в Єдиному реєстрів декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави та місцевого самоврядування.


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO