“Скажений пес” їде в Україну: Чи варто очікувати отримання летальної зброї, –...

“Скажений пес” їде в Україну: Чи варто очікувати отримання летальної зброї, – експерт

Загрузка...

Попри надії українців на надання зброї, приїзд міністра навряд зрушить з місця це питання.

Я не впевнений, що при адміністрації Трампа Україна отримає летальну зброю. Найкраще, на що ми можемо розраховувати, це на нелетальну підтримку. Можливо, на контрбатарейні радари, певні медичні засоби, реанімобілі і тому подібне. Те, що Україна може отримати Джавеліни – я думаю, що це виключено. Оскільки як адміністрація Обами, так і адміністрація Трампа бояться провокувати Росію.

У цій ситуації може бути просто така історія: цей привід для надання Україні летальної підтримки будуть використовувати як певний інструмент внутрішньої американської політики. Те, що Джеймс Маттіс (міністр оборони США – ред.) приїжджає – це безумовно добре, але рішення з приводу надання підтримки приймає не він.

Рішення приймає Білий Дім. І наскільки мені відомо, у Білому Домі немає на сьогоднішній день таких настроїв, щоб надати Україні летальну підтримку, не дивлячись на те, що дійсно є великий тиск на саму адміністрацію Трампа.

І знову ж таки, те, що Трамп не надає летальну підтримку будуть використовувати як черговий привід звинуватити його у зв’язках з Росією. Начебто він не хоче сваритись з Путіним.

Але я думаю, що в цій ситуації Україна може розраховувати на інші види підтримки. Це може бути будівництво цього командного центру в Очакові. Це може бути і фінансування певних статей витрат Міністерства оборони зі сторони Сполучених Штатів Америки і тому подібне.

Окрім летальної підтримки, про яку зараз багато говорять, напрямків для кооперації між американськими і українськими міністерствами оборони більш, ніж достатньо.

ПАТРІОТИ


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO