Антиутопія міфотворення – роздуми сучасного філософа! – Роман Бончук

Антиутопія міфотворення – роздуми сучасного філософа! – Роман Бончук

Загрузка...

Антиутопія міфотворення

Знання розмежовує міф й міфотворення. Знання, якщо дійсно знання, а не скажімо, інформаційна інвазія. Зрештою, час, котрий неупинно наближається до категорій найвищих коливань чи найнижчих — аналітично запрограмований. Усі здогадки отримають Тіло, усі фобії стануть каталізаторами, а саме буття — простою суттю буття.
Пригадую, останні роздуми Жака Фреско стосовно здорового способу життя й харчування:він спочатку був відвертим веганом, але його відчайдухість в здобутті сокровенних таємниць, дала можливість бачити неявне — і він побачив рак в рослинах, і в кроликах, і в смажених стейках. Тому їв усе й певно налаштував себе на століття…
Моя зустріч із енергетиками, біотрансформатами, медіумами, які розробляють магнієву олію, говорять про першоцівілізаційні преамбули —замовляють самі смажені стейки, й самі гострі соуси, й самі солодкі напої.
Одним словом увірування йде через зневіру й навпаки.
Найбільше турбує звісно еволюційний аспект. Чому ми не еволюціонуємо. Можливо, регресивний аспект є необхідною частиною прогресу…як варіант, але відцифровування має свої плюси, бо зрештою буде більше місця й простору. Утилізується непотріб й бутафорний аспект. Все зведеться до чіпу чи ще якогось там коливаючого центру, яким буде зв’язок із суто одним джерелом. А одне джерело , це одне—тобто безальтернативність антиеволюційна. Якщо немає зв’язку, можна зв’язатись непрямим способом.
Рак , який вбиває кожного другого, кажуть скоро буде такий ж цукровий діабет, —їх не обов’язково виліковувати безповоротньо —із ними можна жити —лишень гальмувати процеси рецесійності. Адже остаточного не буває, як не буває нескінченної лінії чи скажімо бездонної точки.
Повернімось до Фреско. Зрештою, він розробляв антиутопічні утопії, знаючи, що утопій ніколи не буде, бо кожна утопія є штучною моделлю — візуалізовпною картою, системою, і натякав на аспект незмінності історій. Модель міфу чи легенди залишилась актуальною . Уся преамбула розвитку —це змішування крові. Міжрасове єднання кров’яного субстрату. В мене це ще попереду, але східний геном має єднатись із західним цивілізаційним субстратом. Тому Цукерберг одружився із китаянкою. А не на Бійонсе. Недобрим є єднання людей із тваринами — хоча це аспект міфологій із мінотаврами та богами й напівбогами, контакт не завжди має бути прямий. Бо ще випочатково світ поділяється на видимий й невидимий, як на аналітичний й гуманітарний, гуманітарний не дає прогнозів й перспектив, лишень описовий, мене найбільше цікавить зараз сам релятивізм Куна : чому атом, чому бог, чому раса, чому вірус, чому космос, чому секс. Все могло розвиватись інакше…..

Пише в своєму ФБ Роман Бончук

 

Заставка – картина Романа Бончука

Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO