Смертельна “епідемія” Партії регіонів

Смертельна “епідемія” Партії регіонів

Загрузка...

Чорні півроку: від депутатів до сина Януковича. Серія самогубств і смертей, які переслідують членів Партії регіонів та оточення Януковича поповнилась загибеллю його молодшого сина

Загибель молодшого сина Віктора Януковича, на тлі загальної картини загадкових самогубств екс-регіональнів, або наближених до “Сім’ї” політиків, зайвий раз нагадує про карму президента-втікача та його поплічників. Майже за півроку, чорна хроніка зафіксувала вісім смертей.
Вадим Вишневський, бізнесмен, друг Михайла Добкіна

20 листопада 2014 року в Харкові застрелився друг екс-губернатора Харківщини Михайла Добкіна, бізнесмен і один із власників банку “Золоті ворота” Вадим Вишневський. Банкіра привезли до лікарні з вогнепальним пораненням в голову, проте медики не змогли його врятувати. У міліції заявили, що обставинах самогубства з’ясовуються.

Микола Сергієнко, екс-заступник начальника “Укрзалізниці”


26 січня 2015 року застрелився у своїй квартирі з мисливського карабіна Blazer P93 калібру 7,62 мм колишній заступник начальника “Укрзалізниці” Микола Сергієнко, друг Михайла Чечетова. Правоохоронці кваліфікували подію, як самогубство, оскільки слідів присутності сторонніх осіб на місці виявлено не було.

Олексій Колесник, колишній голова Харківської облради

29 січня 2015 року в своєму будинку повісився колишній голова Харківської обласної ради за часів президенства Леоніда Кучми, Олексій Колесник. Передсмертної записки не знайшли.
Сергій Вальтер, екс-мер Мелітополя

25 лютого 2015 року повісився у власній квартирі екс-мер Мелітополя і член Партії регіонів Сергій Вальтер. Згідно з висновками експертів, ознак насильницької смерті на тілі самогубці не було. Слідство схиляється до версії про самогубство, через низку кримінальних справ, пов’язаних з фінансами, за якими Вальтер проходив фігурантом.

Михайло Чечетов, екс-депутат Верховної Ради

28 лютого вистрибнув з 17-го поверху своєї столичної квартири колишній депутат Верховної Ради, “рука” Партії Регіонів у парламенті, 57-річний Михайло Чечетов. За 5 днів до самогубства Печерський районний суд випустив Чечетова під заставу у 5 мільйонів гривень. Політик був арештований за підозрою у сприянні прийняттю “диктаторських законів” 16 січня. З вересня 1999 по квітень 2003 року Чечетов був першим заступником голови Фонду держмайна України, а з квітня 2003 по квітень 2005 року – головою Фонду. Саме тоді, за інформацією джерел, перебуваючи на цій посаді, Чечетову доводилося виконувати приватизацію державних об’єктів під тиском олігархів. То ж, оточення Чечетова допускає, що політика довели до самогубства, адже ще одна хвиля викриттів фактів незаконної приватизації могла б мати більш серйозні наслідки, ніж у 2004 році. У передсмертній записці говориться: “Немає ніяких моральних сил більше жити. Я йду. Думаю так буде краще для всіх. Дякую всім за підтримку”.

Станіслав Мельник, екс-депутат Верховної Ради 

9 березня 2015 року з мисливського карабіна застрелився у власному будинку неподалік Києва. У 1999 році майбутній депутат очолив Спільне українсько-американське підприємство Донецький пивоварний завод, у 2001 році підприємство було перейменовано в ЗАТ “Сармат”. З 2005 по 2006 рік Мельник працював генеральним директором ЗАТ “Люкс”, яке пов’язують з олігархом Рінатом Ахметовим. Мельника називали “охоронцем” Ахметова, адже саме екс-депутат займався охороною найбільших підприємств Донбаса. 53-річного бізнесмена і екс-депутата від Партії регіонів, Станіслава Мельника, знайшла його дружина у ванній. “Спочатку вона подумала, що йому стало погано, однак потім виявила в його руках карабін і рани, а також передсмертну записку”, – розповіли правоохоронці. Також вони підтвердили, що в передсмертній записці Мельник просив пробачення.

Олександр Пеклушенко, екс-губернатор Запорізької області

12 березня 2015 року за допомогою мисливської рушниці пішов з життя з екс-губернатор Запоріжжя Олександр Пеклушенко. Він очолював Запорізьку ОДА у 2011-2014 роках, був народним депутатом IV, V і VI скликань від ПР. Був також членом президії політради партії. У Раді IV скликання був заступником Віктора Януковича, який на той момент був лідером фракції. Кримінальну справу було відкрито за статтею “умисне вбивство”, хоча в якості основної розглядається версія самогубства. Також серед версій – доведення до самогубства. Пеклушенка мали звинуватити в розгоні Євромайдану в Запоріжжі в січні 2014 року.

Віктор Янукович-молодший, екс-депутат Верховної Ради, син Віктора Януковича

20 березня 2015 року пішов під лід на озері “Байкал”. На момент трагедії перебував за кермом позашляковика, в якому крім нього було ще четверо пасажирів. Їм вдалося врятуватися і виринути на поверхню. Син колишнього президента України був пристібнутий паском безпеки, якого він не встиг позбутися. До слова, наприкінці 2014 року астрологи віщували складний рік для четвертого президента України, попереджаючи, що 2015-й стане роком “розплати” за владу. З лютого і до серпня буде працювати кармічна відповідальність за пролиту в аналогічний період 2014 року в Україні кров.

“Попередники”

10 років тому Україна вже проходила подібний період. Щоправда, він був не такий рясний на небіжчиків. Почався наприкінці грудня 2004 року з голови Мінтрансзв’язку Георгія Кирпи, якого було знайдено на власній дачі з наскрізним вогнепальним пораненням. Кримінальну справу біло порушено за статтею – “Доведення до самогубства”. Але через півроку справу закрили за відсутністю складу злочину. Прощальна записка не була знайдена. За три місяці потому в гаражі біля власного будинку під Києвом було знайдено мертвим екс-міністра МВС Юрія Кравченка. На тілі Кравченка було виявлено два вогнепальних поранення в голову. Між тим, згодом справу було закрито за відсутністю складу злочину.

В січні 2007 року під час полювання було смертельно поранено депутата Верховної Ради і екс-губернатора Харківщини Євгена Кушнарьова. Майже через рік, у грудні 2007-го, прокуратура Харківської області пред’явила звинувачення у вбивстві з необережності Дмитру Завальному. За версією слідства, це був нещасний випадок – випущена Завальним куля зрикошетила від дерева і потрапила в Кушнарьова. А наприкінці серпня минулого року вкоротити віку собі вирішила і екс-голова Фонду Держмайна часів президентства Віктора Ющенка, Валентина Семенюк-Самсоненко. Її знайшли мертвою у власному будинку в селі Чайки Київської обл. 57-річна жінка, за версією слідства, вистрелила в голову з рушниці. Друзі Семенюк-Самсоненко вважають, що у загиблої було чимало ворогів, яких вона собі нажила через свою принциповість за часів керівництва ФДМУ. Особливо під час історії з продажем “Криворіжсталі”, в вона була категорично проти.  Оточення не вірить у те, що жінка вчинила самогубство і вважає, що її смерть пов’язана саме з діяльністю під час керівництва ФДМУ.