Експерт розказав, куди Путін після «зникнення» поніс «русский мир»

Експерт розказав, куди Путін після «зникнення» поніс «русский мир»

Загрузка...

Наступною територією, яку може анексувати Росія за прикладом Криму, може стати архіпелаг Шпіцберген.

Про це в ефірі «5 каналу» заявив експерт з питань міжнародної безпеки, професор Григорій Перепелиця, повідомляють Патріоти України. «Арктика – другий пріоритет для Росії після війни з Україною.

Зараз повним ходом формується так звана арктична бригада, яка повинна тримати під своїм контролем весь цей сектор Арктики. Путін хоче закріпити «руські землі» в Арктиці», – сказав він.

«Тому ці навчання носять подвійну спрямованість: по-перше, Росія заявила, що вся Арктика є «російською землею», і в майбутньому можливі провокації на Шпіцбергені, тобто – повернення Шпіцбергена як Криму, за такою ж схемою. По-друге, це спрямовано на північно-східний фланг НАТО, оскільки саме цей фланг був досить стабільний в порівнянні з відкритим Чорноморським регіоном, де Росія досягла повного домінування. Тепер їй потрібно пробити це «вікно», зруйнувати міцність північно-східного флангу НАТО», – вважає експерт.

Він зазначив, що про це говорить і те, що РФ привела в повну бойову готовність весь Західний військовий округ.

«Фактично – це спрямованість підготовки до війни на північно-східному фланзі НАТО, яка може включати такі театри військових дій як Прибалтика і Норвегія», – заявив Перепелиця.