Європа переживає за свою п’яту точку

Європа переживає за свою п’яту точку

Загрузка...

Небезпеку, яку становить конфлікт на сході України для всієї Європи, ще не усунуто.

Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Франк Вальтер-Штайнмаєр в інтерв’ю виданню Hannoversche Allgemeine Zeitung.

“Страшно те, що всього десяток мирних жителів в черговий раз втратили свої життя в результаті ракетної атаки. Це означає, що небезпека, яку становить цей конфлікт для всієї Європи, ще далека від того, що б бути усунутою”, – зазначив він.

“Тому ми будемо продовжувати робити все, що в наших силах, щоб переконатися, що конфлікт не перейде в масштабне військове протистояння. Все це складно, але альтернативи немає”, – додав Штайнмаєр.

За його словами, переговори щодо вирішення конфлікту тривають складно.

“Проблема в тому, що ми одночасно говоримо про створення лінії припинення вогню, виведення важких озброєнь та іноземних бойовиків, доступ для гуманітарної допомоги та обмін полоненими”, – зазначив глава МЗС Німеччини.

“Ми здатні вирішити конфлікт, тільки якщо будуть серйозні зусилля з обох сторін для постійного припинення вогню, що може прокласти шлях для політичного рішення. Усім повинно бути ясно, що не існує військового вирішення конфлікту”, – наголосив Штайнмаєр.