У росіян серйозно “зриває дах”. Станція метро – “Півострів Крим”

У росіян серйозно “зриває дах”. Станція метро – “Півострів Крим”

Загрузка...

Створена в Москві спеціальна робоча група відмовила лідеру байк-клубу “Нічні вовки” Олександру Залдостанову, більш відомому як “Хірург”, у перейменуванні майбутньої станції метро “Мневники” на заході Москви на “Півострів Крим”.

“За підсумками обговорення членами робочої групи одноголосно прийнято рішення відхилити пропозицію про присвоєння назви “Півострів Крим” проектованій станції метро “Мневники”, – йдеться в матеріалах комісії.

Робоча група обґрунтувала своє рішення тим, що назва “Мневники” затверджена постановою уряду Москви і відповідає нормам міського закону “Про найменування територіальних одиниць, вулиць і станцій метрополітену міста Москви”.

Крім того, найменування, пов’язані з Кримом і Севастополем, “гідно увічнено в топоніміці міста Москви”, – пояснюється в матеріалах комісії.

Повідомляли, що Залдостанов виступив з ідеєю присвоїти станції метрополітену, яка будується на місці старого байк-центру, назви “Півострів Крим”. При цьому він запропонував використовувати будівлю байк-центру, де в 2009 році президент Росії Володимир Путін підписав маршрут і вручив державний прапор мотоколоні, яка відправлялася в Севастополь, як музей.