Путін ніс повісив

Путін ніс повісив

Загрузка...

Президент Росії Володимир Путін передумав проводити двосторонню зустріч зі своїм білоруським колегою Олександром Лукашенком у ході запланованого на завтра, 23 грудня, засідання Вищої ради ЄАЕС, яке відбудеться в Москві.

Таке рішення було прийнято після того, як білоруський президент жорстко розкритикував політику Росії, повідомляють Патріоти України.

Про те, що Путін не буде зустрічатися з Лукашенком, журналістам на брифінгу в Москві офіційно повідомив помічник президента Росії Юрій Ушаков. У той же час, як уточнив чиновник, з лідером Казахстану Нурсултаном Назарбаєвим російський президент поговорити все ж планує. Їх бесіда буде стосуватися, в основному, поїздки Назарбаєва до Києва, де він побував на наступний день після Олександра Лукашенка, який назвав українського колегу Петра Порошенка “рідною людиною”, пообіцявши виконати будь-яке його прохання протягом доби і розповів про плани початку роботи в Мінську спільного білорусько-українського телеканалу, який, як сподіваються в Києві, стане противагою масованій російській пропаганді.

Крім того, Володимир Путін запланував на вечір вівторка особисту зустріч з президентом Киргизстану Алмазбеком Атамбаєвим. Судячи з усього, російський лідер планує все ж умовити киргизького гостя на приєднання його країни до Договору про ЄАЕС. Аргумент традиційний – гроші. У всякому разі, помічник Путіна Юрій Ушаков натякнув, що розмова буде йти про “підтримку економіки Киргизстану в контексті приєднання до ЄАЕС”. Чи вийде вона в світлі того, що Кабінет Міністрів Киргизстану відмовився розглядати на своєму засіданні текст відповідного договору, чиновник не уточнив.

У той же час Юрій Ушаков не виключає, що Володимир Путін і Олександр Лукашенко все ж проведуть в рамках саміту ЄАЕС двосторонні переговори. Про таку зустріч вони можуть домовитися самі вже в ході саміту, зазначив чиновник, але поки такого плану немає.

Нагадаємо, нещодавно Олександр Лукашенко на спеціальній нараді з питань експорту назвав російську політику обмеження доступу на ринок білоруського продовольства “дурною і безглуздою”. Крім того, в Білорусі сьогодні, 22 грудня, виникли складнощі з транзитом складнотехнічних товарів з Калінінградської області в основну частину РФ.