Росіяни зроблять усе, щоб Фірташ в живому вигляді не потрапив до США,...

Росіяни зроблять усе, щоб Фірташ в живому вигляді не потрапив до США, — експерт

Загрузка...

Росія робить в Австрії все можливе, і поки що їй це вдавалося, щоби прокремлывський олігарх Дмитро Фірташ не потрапив в руки американського правосуддя.

Про це в інтерв’ю виданню Укрінформ розповів президент Центру глобалістики «Стратегія XXI» Михайло Гончар.

За його словами  адвокатська група, яка обслуговує Фірташа — колишній міністр юстиції Австрії Дітер Баумдорфер, колишній міністр внутрішньої безпеки США Майкл Чертофф та екс-прокурор Чикаго Ден Вебб робили відчайдушну спробу домогтися зняття американських претензій до формально українського олігарха весною цього року, з огляду на те, щоб показати новій адміністрації США, що у справі Фірташа немає теми для американської юстиції.

«Адвокатська група підготувала спеціальний документ на понад півсотні сторінок обгрунтування, що ця справа Сполученим Штатам має бути абсолютно байдужою. Ця аргументація не пройшла. Претензії до Фірташа йдуть не по лінії виконавчої влади США, а по лінії судової, яка є незалежною від чинної адміністрації Трампа. Вся аргументація була відхилена, як така; і зараз, з огляду на те, що екстрадиція в Іспанію тепер Фірташу вже не загрожує, іспанська перепона знята, припускаю, що цьогорічне Різдво Фірташ може зустріти в менш комфортних умовах з того боку Атлантики», — говорить експерт.

Він припускає, у випадку невідворотності екстрадиції росіяни зроблять усе, щоб “високопоставлена особа російської організованої злочинності”, як Фірташа поіменовано в документах американської юстиції, в живому вигляді не потрапив до США. З ним церемонитись не будуть, він уже відпрацьований витратний матеріал.

АНТИКОР


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO