Ігор Ткачук: Портова галузь потребує транспортної стратегії

Ігор Ткачук: Портова галузь потребує транспортної стратегії

Загрузка...

Портовики вкрай зацікавлені у створенні транспортної стратегії України

Про це пише на своєму сайті начальник адміністрації Одеського порту Ігор Ткачук, коментуючи доручення Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана щодо створення стратегії розвитку транспортної галузі України.

“Хочу зазначити, що ініціатива Володимира Гройсмана щодо створення транспортної стратегії є дуже своєчасною, тому що Україна як ніколи потребує створення прозорого та конкурентного транспортного ринку. Транспортна стратегія має визначити комплексний розвиток всіх видів транспорту, в тому числі річного, про який згадав Прем’єр-міністр.

На жаль, у портовій галузі, за яку я можу впевнено казати, на державному рівні досі немає чіткого бачення стратегії її розвитку у прив’язці до перспектив розвитку транспортних коридорів та морського, залізничного, автомобільного і річного транспорту. Ми не просто працюємо з цими видами транспорту у тісній взаємодії, а залежимо від їх стану та розвитку, адже саме вони забезпечують весь обсяг вантажопотоків через порти.

Через відсутність транспортної стратегії ми маємо невисоку конкурентоспроможність вітчизняного транспортного комплексу та незадовільний рівень міжгалузевої координації діяльності із забезпечення розвитку портової інфраструктури та під’їздних шляхів, що призводить до нераціонального використання ресурсів і зниження ефективності роботи морських портів. Тому портовики вкрай зацікавлені у створенні транспортної стратегії України.

Загалом, транспорт є основним елементом сучасної економіки, який визначає розвиток всієї держави, а транспортна стратегія має бути спрямована на залучення іноземних інвесторів для покращення інфраструктури країни, в тому числі морських портів, які є складовою частиною транспортної і виробничої інфраструктури України”, – пише Ігор Ткачук.

Нагадаємо, вчора Глава Уряду на своїй сторинці у Facebook повідомив, що дав Міністерству інфраструктури доручення підготувати стратегію розвитку транспортної галузі України, важливою складовою якої має стати розвиток річкового сполучення.


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO