Українська делегація в Пекіні відкрила художній музей ім. Тараса Шевченка

Українська делегація в Пекіні відкрила художній музей ім. Тараса Шевченка

Загрузка...

У Пекіні урочисто відкрито художній музей Тараса Шевченка. Під експонати, які розповідатимуть про життя і творчість великого сина України, в будинку столичного китайського художника відведено три кімнати.

Відкриття музею Кобзаря було приурочено 25-ій річниці встановлення дипломатичних відносин між Україною та Китайською Народною Республікою. У рамках цієї важливої події експонувалась виставка виробів художнього розпису «Петриківськ – душа України».

У церемонії відкриття музею взяла участь представницька делегація України. В її складі, зокрема, були Олег Дьомін – Надзвичайний і Повноважний Посол України в Китайській Народній Республіці, Віктор Ющенко – екс-Президент України, Орест Фурдичко – колишній голова Львівської обласної ради, депутат Верховної Ради України третього скликання, академік НААН, доктор економічних наук, доктор сільськогосподарських наук, професор, директор інституту агроекології і природокористування НААН України, повний кавалер ордену «За заслуги», кавалер ордену «Ярослава Мудрого», заслужений працівник сільського господарства України.

З нагоди відкриття на китайській землі першого художнього музею делегація України подарувала портрет Тараса Шевченка та деякі інші експонати.

Читайте також: Читай українською: ТОП-5 книг для пізнавальних вихідних

За словами Ореста Фурдичка, відкриття музею має важливе значення для зміцнення міждержавних стосунків України та КНР. Адже відтепер пересічні китайці зможуть повніше дізнатися про нашу країну, її історію та незбориме прагнення народу до незалежності. В підсумку мрія попередніх поколінь про самостійний шлях розвитку держави стала дійсністю.

«Годі уявити собі Україну без Тараса Шевченка. Тому ми, – наголосив Орест Фурдичко, – усіма способами намагаємось поширити якнайбільше інформації не лише про нашу державу, а насамперед про Кобзаря. Геніальна постать поета-пророка, неперевершеного художника увібрала в себе образ талановитої нації, мужніх народних месників, їх прагнення до волі».

Ця особливість залишається історично актуальною сьогодні. Адже на нашу територіальну цілісність зазіхнув одвічний недруг – Росія. Українські вояки зупинили агресора, дають йому гідну відсіч. Помічником захисникам рідної землі є заповітні слова Тараса Шевченка: «Борітеся, поборете, вам Бог помагає…». І навіть у цьому в усій величі постає геніальність поета, виокремлюється пророча сила його таланту.

А Тарас Шевченко, будучи впевненим, що Україна не стане наймичкою-сиротою на загумінках Москви, просив: «І мене в сім’ї великій, В сім’ї вольній, новій, Не забудьте пом’янути незлим, тихим словом…».

Це і роблять українці по всьому світі. 


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO