Проблема напливу машин на Єврономерах в Україні полягає не тільки в їх...

Проблема напливу машин на Єврономерах в Україні полягає не тільки в їх дешевизні

Загрузка...

Проблема масової присутності європейських машин на українських дорогах полягає не тільки в їх відносній дешевизні. Проблема в іншому, і набагато глибше. Про це пише політтехнолог Сергій Биков, – передає Autonews.

Спробуємо трохи розібратися в реальній причині засилля евроавтомобілей на українських дорогах.

Доходи населення.

Середня зарплата в 2012 році за даними Держстату становила 410 доларів, або 3 274 грн. Сьогодні, завдяки антисоціальній політиці влади, середня зарплата в Україні становить 4781 грн, або 191 долар.

При середній ЗП в 410 доларів, переважна більшість українців купували автомобілі з українською реєстрацією, не дивлячись на незрозумілу їх дорожнечу в порівнянні з європейськими аналогами. Проте, на українських дорогах іноді зустрічалися авто на польських або литовських номерах, але це були одиниці.

Митні норми.

У страшні часи Януковича кожен українець міг вільно завезти автомобіль на іноземній реєстрації в Україні в режимі «тимчасове ввезення» і не платити мита. Коли до влади прийшли «демократи перемоги гідності», Україна пішла на порушення Стамбульської конвенції – українці можуть ввозити на митну територію України автомобілі тільки в режимі «транзит» – а це 8500 грн за прострочений 10-денний транзит.

А тепер пару слів про брехню влади. Нібито, європейські автомобілі не платять акцизи і розбивають дороги.

Європейські автомобілі, також як і українські, платять відрахування в бюджет, на ремонт доріг і розвиток інфраструктури у зв’язку з тим, що вони заправляються на українських АЗС. Саме акциз на паливо і йде на дороги та інфраструктуру.

Нібито, потрапивши в ДТП з «іноземцем» ви ніколи не отримаєте страхових виплат.

Всі автомобілі отримують страховку. Коли заїжджають – це грін карта, а потім, звичайна українська автоцивілка. Всі основні СК в Україні оформлюють автоцивілку для авто з іноземною реєстрацією.

«Проблема іноземних автомобілів тільки в одному:

Влада Януковича встановила непомірну «ренту» на великий і середній бізнес, а влада сьогоднішнього Гаранта трохи знизила рівень «ренти» для бізнесу, але поширила «ренту» і на все населення. Проблема не в людях, а у владі цинічних бариг», – резюмує експерт.


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO