Команда українців створила робота-фермера

Команда українців створила робота-фермера

Загрузка...

У Дніпрі команда українців, в яку входять агрономи, інженери систем управління, а також архітектори, розробила і впроваджує концепт автономного сільськогосподарського робота AgroSmart L, здатного автоматизувати всі польові роботи.

Про це на прес-конференції розповіли розробники проекту автоматичного агрокомплексу Андрій Доненко і Максим Тютюнників, – повідомляють  day.kyiv.ua

«Наш апарат – це відмова від паливно-мастильних матеріалів. Робот працює на електриці, тому дизпаливо не потрібне», – зазначив автор проекту Андрій Доненко.

Картинки по запросу робот фермер

За його словами, комплекс складається з системи безпілотних «міні тракторів» і набору навісних маніпуляторів. Набір підбирається індивідуально для кожного фермера в залежності від умов землеробства і асортименту вирощуваних культур. Корисне навантаження платформи в 50 тонн відкриває величезні можливості для використання підвісного обладнання.

Розробники планують встановити на агро-робота енергетичну установку з сонячними панелями і акумулятор, завдяки чому агрегат зможе працювати цілодобово. Бортовий комп’ютер також можна буде запрограмувати на багаторічний період роботи: робот зможе сам заїжджати на поле, а транспортні модулі будуть підвозити насіння, добрива та тару, відправляючи на склад вже фасовану продукцію. Таким чином, робот зможе постійно знаходитися на полі, а за процесом роботи можна буде спостерігати онлайн.

Читайте також: Пионтковский: «Путин тянет всех в Гаагу…»

Такого помічника радо б прийняли фермери, які використовують технології точного землеробства, адже він оснащений великою кількістю датчиків і зможе під час роботи збирати інформацію про вологість, кислотність грунту, стан посівів і інші дані. Робот знатиме точне розташування кожної насіннини і рослини, зможе самостійно виконувати більшість технологічних операцій.

AgroSmart L отримає й механічні маніпулятори для боротьби з бур’янами, що в поєднанні з мультикультурним посівом дозволить відмовитися від гербіцидів і багатьох добрив, переконані розробники.


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO