Порошенко підписав указ про припинення громадянства нардепа Артеменка

Порошенко підписав указ про припинення громадянства нардепа Артеменка

Загрузка...

Президент України Петро Порошенко підписав указ про припинення громадянства народного депутата Андрія Артеменка, звинуваченого в антидержавній діяльності, повідомив народний депутат Олег Ляшко на своїй сторінці у Фейсбуці.

“Президент України сьогодні підписав указ про припинення громадянства України народного депутата України Андрія Артеменка у зв’язку з добровільним набуттям ним у 2005 році громадянства Канади… Це унікальний і перший за 26 років Незалежності випадок, коли державний чиновник відповів за порушення Конституції України, яка передбачає тільки одне – Українське! – громадянство”, – написав він.О.Ляшко зазначив, що у зв’язку з цією обставиною, вимагатиме від Верховної Ради достроково припинити депутатські повноваження А.Артеменка.Він також додав, що за його інформацією, вранці в суботу Артеменко вилетів до Відня і висловив сподівання, що після повернення він здасть український паспорт.

Як повідомлялося, в лютому 2017 року газета New York Times повідомила, що А.Артеменко передав адміністрації президента США Дональда Трампа підготовлений ним план врегулювання конфлікту на сході України. План, зокрема, передбачає проведення загальноукраїнського референдуму про передання Україною Росії Криму “в оренду на термін від 50 до 100 років”, а також “виведення російських військ зі східної України”.Органи прокуратури розслідують кримінальне провадження проти А.Артеменка за антидержавні дії у співпраці з РФ.20 лютого фракція Радикальної партії Олега Ляшка вирішила виключити депутата А.Артеменка зі свого складу.

Читайте також: Били всех подряд: журналист напомнил, как разгоняли проукраинский митинг в Донецке

А.Артеменко – ініціатор проекту закону про внесення змін до закону про громадянство України щодо подвійного громадянства.Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що А.Артеменко документально підтвердив прокуратурі, що має громадянство Канади, крім українського громадянства: “На одному з допитів він заявив, що є громадянином Канади. На подив слідчого, чи може він це підтвердити, він сказав: звісно, наступного разу принесу документи”. При цьому Ю.Луценко продемонстрував журналістам копію канадського паспорта парламентарія.21 квітня Генеральна прокуратура України звернулася до міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова з проханням ініціювати через Державну міграційну службу процедуру втрати громадянства України народним депутатом Андрієм Артеменком.


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO