Неймовірно, але факт: директор музеїв Кремля підтримала рішення суду про «скіфське золото»

Неймовірно, але факт: директор музеїв Кремля підтримала рішення суду про «скіфське золото»

Загрузка...

Музейний фонд – це власність держави, а не майно окремо взятого музею.

Директор музеїв Кремля Олена Гагаріна заявив, що рішення суду Амстердама щодо «скіфського золота» обгрунтоване, оскільки ці предмети належали Україні, повідомляє «Інтерфакс».

За її словами, «дуже важливо розуміти, що весь музейний фонд – це власність держави, а не майно окремо взятого музею чи іншої установи культури».

«В даному випадку, якщо предмети були вивезені з території України і належали Україні як державі, це рішення видається мені цілком обгрунтованим», – сказала Гагаріна.

Нагадаємо, сьогодні амстердамський суд виніс рішення про те, що «скіфське золото» належить Україні і має бути повернуто до Києва. На апеляцію відводиться три місяці. «Міністр культури» анексованого Криму Аріна Новосельська заявила, що кримські музеї оскаржать це рішення.

Міністерство культури РФ уже висловило своє обурення. Російські депутати та діячі культури істерично відреагували на рішення суду щодо «скіфського золота».

Джерело: http://glavcom.ua/news/neymovirno-ale-fakt-direktor-muzejiv-kremlya-pidtrimala-rishennya-sudu-pro-skifske-zoloto-388020.html

 

Підписуйтесь на нашу сторінку, POLITINFO, у Фейсбуці. Ризикуй знати набагато більше.

Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO  https://www.facebook.com/politinfo.com.ua Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!