Колишній юрист Курченка рветься у Громадську раду доброчесності, що перевірятиме суддів. Ви...

Колишній юрист Курченка рветься у Громадську раду доброчесності, що перевірятиме суддів. Ви не проти?

Загрузка...

А я проти того, щоби Денис Бугай – колишній юрист “младоолігарха” Курченка – був допущений до роботи у Громадській раді доброчесності, яка перевірятиме суддів на порядність.

Фото з сайту antikor.com.ua

І про це прямо сказала Денису цього вівторка на зустрічі кандидатів до цієї ради. Я також балотуюся. Та справа не в цьому. Конкурс не дуже високий: на 20 місць претендують 24 кандидата.

Справа в тому, що співпрацею із Курченком Денис Бугай настільки сильно зіпсував собі репутацію, що сама присутність його в новоствореному органі здатна зневірити багатьох людей як в ефективності Громадської ради доброчесності, так і в судовій реформі загалом.

Денис Бугай зняти свою кандидатуру після до Громадської ради доброчесності після озвучених аргументів відмовився, мовляв, нічого страшного не зробив – просто допоміг Курченку купити медіахолдинг “УМХ” (Українська медіа група). Це юридичною мовою. А по суті – це була оборудка, яка зачистила ринок медіа від найпрофесійніших і найпринциповіших редакцій.

Тільки-но стало відомо, що Курченко в рамцях цієї угоди купує журнал “Кореспондент”, звідти звільнилася політична оглядчка Ірина Соломко, яка писала, зокрема, матеріяли про Януковичеве Межигір’я, потім пішла редакторка сайту Korresondent.net Юлія Мак-Гаффі, зрештою не захотів працювати із Курченком і головний редактор Віталій Сич. А з українського видання Forbs з тієї ж причини звільнилася Севгіль Мусаєва. Ось в чому брав участь Денис Бугай.

.

А тепер подивиться, чим буде займатися Громадська Рада Доброчесності:

Члени Громадської ради доброчесності визначатимуть відповідність чи невідповідність суддів критеріям професійної етики та доброчесності.

Вони проводитимуть збір інформації (зокрема, вивчатимуть журналістські розслідування про суддів), перевірку декларацій й аналіз инших даних про суддів.

Далі висновки передаватимуть на засідання Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС) для остаточного кваліфікаційного оцінювання судді.

Подивилися? Уявили у цій команді колишнього юриста Курченка? Що відчули?

Обрання членів Громадської ради доброчесності відбудеться завтра, 11 листопада, о 14.00 за адрусою: Київ, вул. Механізаторів, 9, контактний телефон 044 2336376. Закликаю журналістів прийти і висвітлити, це важливо.

Наталя Соколенко журналіст на УП.

 

Підписуйтесь на нашу сторінку, POLITINFO, у Фейсбуці. Ризикуй знати набагато більше.

Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO  https://www.facebook.com/politinfo.com.ua Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!