«Не панікуй, усе буде добре! Ми зможемо!»

«Не панікуй, усе буде добре! Ми зможемо!»

Загрузка...

Під час виконання крайніх стрибків десантників з парашутом із літака АН-26, на висоті два купола «крилатих піхотинців» 25 повітрянодесантної бригади ВДВ злилися воєдино.
У всіх спостерігачів за десантуванням завмерло серце…Стропи двох парашутів з’єднались між собою, і воїни-десантники зі швидкістю наближалися до землі.
Як розповів прапорщик Андрій Павленко, після відділення від літака та розкриття купола, він потрапив у теплий потік повітря, який неминуче ніс його у стропи парашута товариша.
– Це був мій п’ятий стрибок, – розповів прапорщик Андрій Павленко. – Стропи зціпилися між собою, і відбулося сходження двох парашутів. Жодного шансу виправити ситуацію у нас не було, але дякувати Богу, купола не погасали. Ми міцно тримали один одного і продовжували зниження удвох, щоб у разі згасання будь-якого з парашутів втримати товариша та врятувати життя обом.
Мужні чоловіки у небі діяли впевнено та рішучо.
– Такі насичені спогади залишаться у мене від другого стрибка, – ділиться своїми враженнями десантник Іван Гацько. Я відчув шалений викид адреналіну та навіть злякатися не встиг, а лише почув слова свого товариша: «Не панікуй, усе буде добре! Ми зможемо!».
Завдяки вмілим діям та мужності, воїни десантники здійснили вдале приземлення та у складі свого підрозділу продовжили виконувати поставлене завдання.
Командувач Високомобільних десантних військ Збройних Сил України, герой України, генерал-майор Михайло Забродський нагородив десантників наручними годинниками.
– Десантники проявили особисту мужність, здійснили героїчний вчинок. Вони врятували життя один одному та продемонстрували справжнє десантне братерство, взаємодопомогу та високий рівень повітряно-десантної підготовки, – зазначив генерал-майор Михайло Забродський.

Пише на своїй сторінці в ФБ Руслан Лінник

 

 

Підписуйтесь на нашу сторінку, POLITINFO, у Фейсбуці. Ризикуй знати набагато більше.

Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO  https://www.facebook.com/politinfo.com.ua Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!