Ігор Смілянський загубив програму реформування Укрпошти?

Ігор Смілянський загубив програму реформування Укрпошти?

Загрузка...

28 липня 2016 року, відбулась велика зустріч керівництва Міністерства інфраструктури України з представниками міжнародних фінансових інституцій та з міжнародними партнерами. … Окремо було приділено увагу реформуванню Укрпошти. Під час зустрічі Голова ПАТ «Укрзалізниця» Войцех Балчун та генеральний директор УДДПЗ «Укрпошта» Ігор  Смілянський представили свої програми реформування підприємств, які вони очолюють.»

Цього ж дня, 28 липня з посиланням на «РБК-Україна» на багатьох сайтах були оприлюднені пафосні слова Смілянського:

«З наступного тижня ми почнемо співпрацю, вперше в історії «Укрпошти», з Європейським банком реконструкції та розвитку. Це донорські кошти, на які ми розробимо детальну стратегію розвитку».

Цікаво, в один і той самий день Смілянський представляє свою програму реформування підприємства (яку до речі в Укрпошті ще не бачили) і каже що буде просити в ЄБРР грошей (насправді ЄБРР не «донор», а банк який дає кредити) для розробки цієї програми.

До речі, детальна стратегія розвитку – це теж саме що й програма реформування підприємства.

Тому, одне з трьох: або він хоче взяти в ЄБРР кредит щоб загребти гроші, а на виході показати вже існуючу програму, або він піде просити в ЄБРР гроші на переробку своєї ж програми яку вже розхвалив сам міністр, або в Смілянського взагалі немає програми реформування Укрпошти.

В будь якому разі, від Смілянського потрібно вимагати показати нарешті громадськості і працівникам Укрпошти свою програму реформування підприємства, якщо вона, звісно, існує. Також він має взяти її з собою на переговори з «донорами» із ЄБРР – адже чим гіршою вона буде, тим більше «донорських коштів» можна буде випросити на її переробку.

Нагадаємо, громадянин США Ігор Смілянський не має досвіду роботи на керівних посадах та в поштовій галузі. Перед тим він працював на найнижчих та другорядних посадах в сфері консалтингу – бухгалтером та консультантом.

Тим не менш, на закритому конкурсі його обрали гендиректором Укрпошти із посадовим окладом 334 тисячі гривень (середня зарплата в Укрпошті – 2 тисячі  гривень). Деякі ЗМІ вважають  призначення Ігоря Смілянського корупційною оборудкою із кадровим агентством Talent Advisors, якому Ігор Смілянський має виплатити 50% своєї річної зарплати у вигляді гонорару за своє призначення. Як відомо, керівник державної комісії, яка в закритому режимі обрала Ігора Смілянського на посаду генерального директора УДППЗ «Укрпошта», одночасно є керівником кадрового агентства Talent Advisors.

Конкурсна презентація Ігоря Смілянського була однією з найгірших серед конкурсантів: не містила жодних фінансових показників, передбачала приватизацію Укрпошти та скорочення 7 тисяч поштовиків. Сьогодні Смілянський та міністр інфраструктури Омелян намагаються не згадувати про ту «переможну» презентацію і другий місяць поспіль розповідають, що в Смілянського нібито існує програма реформування Укрпошти, проте показати її вони не можуть.

Источник : Лев Донской, Киев, свободный журналист “ХайВей

Читать полностью: http://h.ua/story/431135/#ixzz4GSgwgpAL