На Черкащині банда судимих псевдоактивістів вимагала 50 тисяч доларів у підприємця –...

На Черкащині банда судимих псевдоактивістів вимагала 50 тисяч доларів у підприємця – подробиці

Загрузка...

У Черкаській області з’явилися «активісти», які цькують місцеві «незручні» підприємства, розповсюджуючи неправдиву інформацію та вимагають хабар у розмірі 50 тисяч доларів.

Голова райдержадміністрації Іван Гайдай (у центрі), генеральний директор «Продсільпрому» Сергій Буцько та головний агроном цього господарства Валентина Розсоха
Фото: “Урядовий кур’єр”

Нещодавно у мережі оприлюднили відеозвернення активістів із Черкаської області, у якому вони розповідали про екологічні проблеми в регіоні, нібито спричинені декількома недобросовісними підприємцями, тож журналісти «СтопКору» вирішили розібратися у ситуації. Основними «зловмисниками» було названо Буцька Сергія Антоновича (ТОВ «Продсільпром») та Саранюка Сергія Олександровича («Шрамівський молочно-тваринний комплекс»).

Разом із так званими активістами журналісти виїхали до підприємців, щоб отримати відповіді на всі відкриті запитання.

По-перше, стверджувалося що є критична ситуація із лагунами (відстійниками), з яких все начебто витікає в річку. Втім, на місці стало зрозуміло, що це просто неможливо – покриття сучасне і нове. По-друге, «борці за екологію» розповсюджували інформацію, що підприємство вивозило кудись тіла мертвих свиней, створюючи «скотомогильники». В той самий час на місці є власний крематорій, тож немає жодної потреби кудись вивозити трупи тварин. Ба більше, власник підприємства працевлаштував 120 людей та платить їм високі зарплати. Співробітники задоволені та жодних нарікань не мають.

Листівки, які псевдоактивісти роздавали місцевим мешканцям
Фото: “СтопКор”

Отже, ніяких протиправних дій з боку підприємства журналісти не виявили, але дізналися багато цікавого про «активістів». Наразі вони ніде не працюють, а заступник керівника місцевої поліції Драбов підтвердив інформацію щодо особистостей чоловіків. Зокрема, про їхню кримінальну діяльність на території району у 90-х та 2000-х роках, коли вони створили організоване злочинне угрупування та тероризували місцевих жителів, вимагаючи неіснуючі борги. За ці діяння деякі з них були по 4 рази судимі. Зацікавили й слова одного з них:

«Я сам працював на цьому підприємстві. Був алкоголіком, керівник вилікував мене від алкоголізму, після цього у мене зникли рожеві окуляри і я задумався про екологію».

Зі слів самого власника, цього персонажа було звільнено за спробу надурити підприємство. Інші псевдоактивісти з незрозумілих причин керують одразу декількома однаковими громадськими організаціями. При цьому листи, які надсилають до відомчих структур від 20 нібито різних ГО, абсолютно однотипні, змінена тільки «шапка». Крім того, тиск на підприємців активно здійснюється у соціальних мережах різноманітними «брудними» публікаціями та відео.

Жураналіст СтопКору Артем Поліковський у Драбівському відділку поліції
Фото: “СтопКор”

А тепер найцікавіше – нещодавно до пана Буцька (власника підприємства, на яке здійснюється найбільший тиск) подзвонив невідомий та запропонував зустрітися, щоб розв’язати проблему. Після цього він сказав, що може зупинити цькування, але підприємець має заплатити $50,000. Звісно ж, Буцько відмовився і тиск продовжився. Такий тиск здійснюється на всі підприємства, які для когось стали «незручними».

«Ми ж зі свого боку звернулися із запитами до профільних установ та правоохоронних органів. А підприємці вже позиваються до суду стосовно захисту честі та гідності», – зазначає журналіст «СтопКору» Артем Поліковський.

stopcor.org


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO