Чорні гроші, схеми уряду та корупція. Що насправді робить головний львівський митник...

Чорні гроші, схеми уряду та корупція. Що насправді робить головний львівський митник Євген Сафонов?

Загрузка...

В. о. начальника Львівської митниці ДФС Євген Сафонов займається незаконною діяльністю. Ця одіозна особа не вперше на такій посаді і знову збагачується з гаманців українців. Йому дали крісло і пообіцяли аналогічну посаду в новій структурі за «послугу» високопосадовцям, а саме – виконувачу обов’язків голови Державної фіскальної служби України Денису Гутенку та очільнику Державної митної служби Максиму Нефьодову. Протягом трьох місяців ці двоє чиновників вмовляли Сафонова організувати та відкрити у Львові «авто хаб». Земля під нього, а це декілька гектарів, уже придбана біля стадіону «Львів Арена». Все оформили на родича Нефьодова (чоловіка сестри дружини – Андрія Дулика), який незаконно займається імпортом дорогих авто з-за кордону (від 1500 до 2000 авто на місяць).

Андрій Богданович Дулик, в минулому співробітник відділу викриття кримінальних правопорушень в митній сфері у Львівський області, вчасно зрозумів, що ловити контрабанду не так вигідно, як її очолювати, а саме тому, за підтримки Євгена Сафонова намагається стати «першим парубком в районі» і перекрити постачання іншим компаніям, тим самим монополізувавши сферу в країні.

Наразі Сафонов особисто контролює в’їзд кожного автовозу на територію України. І щодня звітує в режимі смс Нефьодову. Виходить, якщо хочеш працювати керівником, контролюй та сприяй чиємусь бізнесу. Сафонов, зі свого боку, визначив відповідальну за збір коштів («чорного налу») особу. Це рідний брат депутата Верховної Ради від БПП Ю. М. Македона – заступник начальника Львівської митниці Павло Миколайович Македон, якого теж пообіцяли перевести в нову структуру.

Павло Македон

Що ж відбувається на Львівській митниці? За вказівкою Сафонова там запровадили ротації між керівниками відділів митного оформлення на кордоні та рядового інспекторського складу. Повернутися на попередні місця дозволяють за винагороду від $3000 до $5000. Передача коштів відбувається через заступника начальника митниці, який координує роботу митних постів, тобто Павла Македона.

Сафонов постійно проводить незрозумілі тестування особового складу митниці з невідомих нікому причин на знання, які часто не сумісні з займаними посадами. Але комп’ютер автоматично та у будь-якому разі ставить заздалегідь запрограмовану оцінку – «незадовільно». Перескласти таке тестування пізніше коштує $100. Гроші збирає начальник відділу кадрів Євген Ларін.

Кадрові призначення та переведення на митницю з інших державних органів коштує $5000-10000$, залежно від місця роботи.

Крім того, Сафонов організував збір коштів з кожного авто з овочами та фруктами (по $200-300$). У іншому разі – вантаж «притримують», оформлення – штучно блокують. Також організовано контрабанду ввезення продуктів харчування подрібненими партіями на пості Угринів, куди Сафонов призначив своїх керівників змін. До речі, власних людей він «поставив» на другий день після свого виходу на роботу.

Але і це ще не всі незаконні схеми Сафонова на Львівщині. Задля власного збагачення він дає змогу працювати зловмисникам. Мова йде про команду «Слонів», яких курує відомий контрабандист Кушнір. ТзОВ «Полі Ресурс» (ЄДРПОУ: 42945155) пропускає турецькі речі під виглядом китайських. У Сафонова з Кушніром склалися бізнесові відносини ще з часів роботи на Чернівецькій митниці, де він виконував обов`язки заступника начальника митниці і був головним куратором так званих «програмних фірм», що під виглядом будівельних матеріалів завозили турецький товар.

Також Сафонов організував схему мінімізації сплати платежів у відділі митного оформлення «Скнилів» щодо розмитнення транспортних засобів. Із кожної оформленої декларації вимагають $300. Відповідає за цю схему начальник підрозділу Андрій Бойцун, який збирає кошти та через куратора посту передає П. Македону. До того ж з міста Києва за Сафоновим у Львів прибули ряд суб’єктів, які ходять за ним із регіону в регіон. Вони мають привілейований стан щодо розмитнення товарів із заниженням митної вартості.

В. о. начальника митниці спільно з головою дисциплінарної комісії Станіславом Сохою на постійній основі безпідставно відкривають дисциплінарні провадження з відстороненням тих, на чию посаду є нові кадри. Закривають ці провадження за 6 місяців та за умови отримання хабаря від $5000 до $10000. З приходом Сафонова відкрито понад 50 таких дисциплінарних проваджень.

Сафонов і його підлеглі повністю саботують та блокують запуск нещодавно збудованих систем «Rapiscan». Вони вже більше року готові до роботи, однак керівництву митниці не цікаве їхнє використання. До Львівської митниці «запрошено» декількох поштовиків, які здійснюють міжнародні відправлення дорогої техніки без сплати належних платежів на митному посту «Львів Поштовий». Керівник митниці через начальника посту блокує допуск інших людей до цих посилок. Сафонов відсторонив одну зі змін на посту «Рава-Руська», яка відмовилася пропускати контрабандні брендові товари. Наразі ці працівники зміни вимушені шукати захисту в суді та правоохоронних органах.

І навіть на цьому перелік зловмисних дій Сафонова не закінчується. Він перевів у режим «ручного керування» підрозділ контрабанди, який займається штучним тиском на бізнес із подальшою метою «знайомства» із суб’єктами. Сафонов, хизуючись «гарними» стосунками з Нефьодивим, під тиском погроз та звільнень, а також у подальшому не переведень у нову структуру, змушує керівників постів писати заяву на довготривалі відпустки або відкривати лікарняні. В разі незгоди з цим погрожує непокірним йому людям в примусовому порядку відправити їх на щомісячні курси до Хмельницького центру підвищення кваліфікації. До речі, до Хмельницького вже направлено список «непокірних» людей, які відмовились виконувати його незаконні вказівки.

До того ж, Євген Сафонов вже надав Гутенку список із близько 10 одіозних осіб, які мають прибути на «підмогу» Сафонову для виконання завдань Нефьодова щодо збору коштів і передачі їх на Львівську площу, 8.

Крім того, Сафонов закрив дисциплінарне провадження та повернув на роботу одіозного митника, хабарника, який пропустив контрабандні 25 кг золота в міжнародному аеропорту Львів. Нагадаємо, працівники СБУ затримали громадянина, який намагався за сприяння працівників митниці, провезти золото з Туреччини. І, якби Сергій Кисловський не виштовхав його із зони митного контролю, працівникам служби вдалося б його затримати. Наразі в. о. керівника Львівської митниці закрив щодо даного митника дисциплінарну справу, повернув його на роботу і продовжує хизуватися дружбою з ним.

Також із інсайдерської інформації стало відомо, що Сафонов планує невеликий відпочинок. Він це питання попередньо погодив із керівництвом, однак, хто буде далі керувати його схемами та «десантом», який планує приїхати, не відомо. Загадкою залишається і те, на кого покладені обов`язки керівника митниці. Оскільки відрядження у нього закінчується 11-ого жовтня.

Далі буде…

vse.media


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO