Кучингейт або як незаконна Адміністрація НМУ набирає іноземних студентів 2019

Кучингейт або як незаконна Адміністрація НМУ набирає іноземних студентів 2019

Загрузка...

Усі афери і шахрайські схеми як завжди, розпочинаються з дуже простого… Завдячуючи ручному безконтрольному злочинному керуванню Кучиним Національний медичний університет імені О. О. Богомольця з омріяної багатьма студентами вершини перетворюється на «імперію зла», в якій вимагають сплачувати за «вхід і вихід», як у класиці кримінального жанру.

Так, ледве вдалося пригасити міжнародний конфлікт у червні 2019 року, коли псевдо перший проректор «брав на виході» 400 гривень з батьків студентів-іноземців за урочистості з приводу випуску лікарів і провізорів, які, до речі, вперше в історії Університету, не відвідав жоден (!) представник МОН України, МОЗ України, КМДА та наглядової ради НМУ І те, що далеко не усім студентам і їхнім батькам цей фінансовий «винахід» адміністрації сподобався, нікого не цікавило. Бо йшлося не лише про імідж «успішного керівника», а й про величезні гроші, які «керманич» збирав за кожне крісло у престижному культурному центрі країни. Староста курсу іноземних студентів навіть заявив про те, що багато іноземців, на знак протесту, відмовились брати участь у цих урочистостях. Це не зупинило жагу отримати «трикляті гроші»… – неабиякий потяг, який характеризує мотивацію злодія…

Шахрай – завжди злодій і брехун. Так і наш «темний герой» дуже швидко навчився оббріхувати своїх колег, підробляти підписи і документи, фабрикувати кримінальні справи, залякувати їх, і, нарешті, просто звільняти без підстав. (А ще раніше, «не подавившись», «сотрапєзнічав» з ними, цинічно заглядав їм у очі, обіцяв всіляку підтримку)… Але продовжимо…. Не вдалося «заробити на виході», користуючись шахрайською схемою, Кучин та К вирішили «заробити на вході».

Тема іноземних студентів, як джерела власного збагачення, настільки міцно засіла в свідомості «єдиного претендента на ректорське крісло», що він зухвало зважився на скандальні кроки, які знову збурили міжнародну спільноту, навіть посольства й іноземні освітні установи.Йдеться про одноосібне (!) свідоме рішення «фавориту» МОЗу, який, попри усі законодавчі положення, судові заборони в

офіційному листуванні з міжнародними інституціями та рекламних проспектах вже офіційно визначив себе «ректором» НМУ, примусити цьогорічних іноземних студентів сплачувати обов’язкові страхові внески одразу за усі 6 (5) років (!) навчання у розмірі 20 тисяч гривень (майже 800 доларів США), не за перший курс, як це робилося раніше, і що є цілком логічним і таким, що відповідає правовим міжнародним нормам. Мабуть, чинна угода з такою установою пройшла відповідну юридичну експертизу і медичний аудит, що максимально захистить інтереси іноземних громадян у стінах НМУ, та розміщена на офіційному сайті? Нічого подібного не відбулося, на жаль. Батьки абітурієнтів з Марокко, Індії, Африки інших країн жваво обговорюють ще одну новаційну «схему» в університеті Богомольця щодо вимагання 180 доларів США за запрошення на навчання державного зразка, яке завжди було безкоштовним(!).

Навіть із джерел «сам-видав» (nmuofficial) на які посилається оточення Кучина, а саме: «Правила прийому до Національного медичного університету імені О.О.Богомольця в 2019 році», «Вартість навчання для іноземців та осіб без громадянства у 2019 році» правового механізму здійснення таких платних послуг не існує! При цьому кошти акумулюються дійсно значні. Якщо взяти до уваги, що в цілому здійснюється набір до 1000 іноземних студентів на перший курс і кожний сплатить за страховий поліс і видачу бланку запрошення у сумі майже 1000 доларів США, тоді загальна цифра винагороди буде дорівнювати понад 1 млн. (!) доларів США або 26 млн грн. в еквіваленті. Це майже всі річні капітальні видатки НМУ!

Але, тут доведеться затемнити яскравий німб пана Кучина. Бо ж зрозуміло – не сам він додумався до такої «жирної» мільйонної валютної схеми, прихованої від державного бюджету. Переконані, не обійшлося тут без порад і досвіду винахідливого «смотрящего» заступника керівника НМУ з економічних питань Володимира Сергійовича Титикала.

Спитаєте чому? Відповідь можна отримати з відкритих джерел. Отже, щаслива фірма переможниця, яка отримала можливості страхування іноземних студентів НМУ, має назву «ТОВАРИСТВО З ДОДАТКОВОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “СТРАХОВА КОМПАНІЯ “АСТРАМЕД”. Чи є до неї питання? Жодних. Окрім незначних фактів. Подивіться уважно Фірма заснована 06.02.2019, директор Каменський Володимир Петрович, солідний статутний капітал у розмірі 35 млн.грн. Але, далі починається більш цікаве: власники на 19.08.2019 ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “РІВЕРРАН”, внесок-34 650 000 ₴, 99%, Копил Володимир Григорович, внесок-175 000 ₴, 0.5%, Шевченко Інна Василівна, внесок — 175 000 ₴, 0.5%. Солідні партнери – скажете Ви. Так, особливо ТОВ «РІВЕРРАН»  Оригінал із реєстру: Засновник КОПИЛ ВОЛОДИМИР ГРИГОРОВИЧ, розмір внеску до статутного фонду – 10000.00 грн., ШЕВЧЕНКО Інна Василівна, Голова. Саме остання позиція і привернула нашу особливу увагу. Шановна Інна Василівна має неабиякий досвід створення різних фінансових установ, серед яких є ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “АУДИТОРСЬКА ФІРМА “БК АУДИТ”, в якому ШЕВЧЕНКО І. В., відповідно до реєстраційних документів, зазначена керівником, а єдиним засновником виступає ТИТИКАЛО Володимир Сергійович.

Тож кінцевий бенефіціарій операції «страховка» сумнівів не викликає. Таким чином, заступник керівника з економічних питань НМУ і «прозоро» обрана страхова компанія звичайно жодного конфлікту інтересів не мають. Прикро лише, що багато абітурієнтів не були готові до вищезазначених нових витрат, але тим студентам, які не заплатять, адміністрація погрожує не отриманням запрошень на навчання, не складанням співбесід і подальшою депортацією. Як стає відомим від батьків потенційних абітурієнтів, саме особисто Кучин запускає масштабний шахрайський механізм неправомірного отримання грошей, нахабно вимагаючи від компаній, з якими він підписав договори (проте не зрозумілою лишається їх юридична сила) видурювати від них зазначені суми грошей. Тому їхні батьки вимушені приймати адекватні рішення та обирають інші медичні університети країни. Є інформація, що самі консалтингові фірми, попри договори з НМУ, вже працюють на інші виші, зокрема, у Вінниці, Тернополі, Запоріжжі, Львові і Буковині, – там, де не треба «платити на вході» шалені гроші. Ви скажете, що компанії заробляють самі, неправомірно посилаючись на «першого проректора» НМУ? Це могло би бути правдою, якби ці компанії висували такі вимоги до абітурієнтів інших медичних вишів в Україні, але зі зрозумілих причин, «платять на вході» лише Кучину.

Зрозуміло – шахрай повинен цінувати час. Саме тому гроші Кучину і К потрібні сьогодні і якомога більше. «Завтра» на керівній посаді престижного медичного вишу країни зі світовим іменем для них не настане достеменно….

Якби відчайдушно самопроголошений керівник НМУ Юрій Кучин і К не вдавались до всіх можливих і неможливих засобів легалізації свого статусу і остаточного закріплення у ректорському кріслі, час їх псевдоповноважень стрімко сплив.

До речі, холодна війна Кучина та Науменка, після невдалої виборчої компанії (фіфті-фіфті) повторюється вже на вступній. Нещодавно Олександр Науменко почав виписувати власні «векселя» – угоди про співпрацю з контрактерами (правда, існує версія, що це примусив робити його патрон). Правда, не всі ці угоди зареєстровані на сайті МОН України. Цікаво, скільки вартують страховий поліс і запрошення від Науменка? Всього «тисчьонка» доларів, як у Кучина, чи, знову, менше?

На жаль, це зухвале дійство розгортається на очах не тільки співробітників Національного медичного університету імені О. О.Богомольця а, головне, іноземних абітурієнтів, їхніх родин. На очах у колег-освітян усієї держави, які із жахом спостерігають за цими ганебними діями псевдокерманичів провідного Університету.

У персональному амбре «першого проректора» Кучина та його найближчого оточення об’єдналися зрада, лють шахраїв, кидалово, зневага до законів, постійна брехня, патологічна жадібність і корупція. Це дійсно огидний кучингейт, який ще довго буде темною плямою у літописі НМУ.

Наприкінці, невмируща класика

Далі буде… Поговоримо про те як пройти співбесіду іноземному абітурієнту…

nmu.ua


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO